Ексклюзиви
четвер, 06 грудня 2018 08:01

Командувач ВМС України пропонує себе в обмін на полонених Росією моряків

Командувач ВМС України пропонує себе в обмін на полонених Росією моряків
Командувач військово-морськими силами України Ігор Воронченко запропонував себе в обмін на 24 українських моряків, захоплених росіянами у полон. Фото - УНН

Командувач військово-морськими силами України Ігор Воронченко запропонував себе в обмін на 24 українських моряків, захоплених росіянами у полон в Чорному морі.

За словами Воронченка, він готовий відправитися в російську в'язницю, якщо президент РФ Володимир Путін відпустить на свободу затриманих моряків. Про це він заявив в інтерв'ю газеті Bild.

"У мене розривається серце, коли я бачу своїх солдатів, яких протизаконно утримують в Росії", - заявив глава ВМС України.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Росіяни пообіцяли пустити до полонених українських моряків консулів

Також адмірал на відміну від президента України Петра Порошенка не вважає, що військові кораблі НАТО змогли б допомогти країні в Азовському морі.

"Існує угода від 2003 року, за якою будь-якому військовому судну для заходу в Азовське море необхідний дозвіл і від України, і від Росії. Це означає, що навіть якби Україна хотіла, Росія б цього не дозволила", - підкреслив Воронченко.

Вранці 25 листопада Росія заблокувала прохід в Керченську протоку українському буксиру "Яни Капу" і двом катерам "Бердянськ" і "Нікополь". Для цього російські перегородили рух під Кримським мостом танкером і навіть вдалися до тарану буксира прикордонним кораблем "Дон". Увечері того ж дня російські кораблі напали на них і захопили, при цьому, за даними української влади, поранивши щонайменше 6 українських моряків і захопивши інших у полон. Згодом так звані суди в анексованому Криму заарештували їх на 2 місяці. Після цього моряків доставили в СІЗО в Москві. Усіх їх звинувачують у нібито незаконному перетині російського кордону.

Зараз ви читаєте новину «Командувач ВМС України пропонує себе в обмін на полонених Росією моряків». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 11170
Голосування Чи потрібно відновлювати постачання води з Дніпра в окупований Крим?
  • Ні. Окупанти повинні самотужки забезпечувати окуповану територію
  • Так. Там також живуть люди
  • Потрібно воду продавати задорого
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути