пʼятниця, 20 листопада 2020 14:34

Українцям пояснили, чим хороша нова резолюція ООН

Українцям пояснили, чим хороша нова резолюція ООН
Оновлена резолюція має докази порушення прав жителів Криму: тортури та мілітаризація, арешти незгодних. Фото: ZMINA

На 75-й сесії ООН затвердив проєкт посиленої резолюції з прав людини.

Текст документу містить дані про витіснення кримчан із півострова, мілітаризації, переслідуваннях і зникненнях незгодних з окупацією Криму, пишуть Крим.Реалії.

Оновлена резолюція має докази порушення прав жителів Криму: тортури та мілітаризація, арешти незгодних.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Окупанта ввічливо просять піти: з'явилася реакція РФ на резолюцію ООН

"Дійсно, цього року резолюцію посилили. Якщо раніше вже було зафіксовано вимогу, щоб країни називали Автономну Республіку Крим і місто Севастополь частиною України, то зараз окремо підкреслено, щоб нинішні там органи влади називалися "окупаційною владою Російської Федерації". Це встановлює пряму відповідальність Росії за все, що відбувається в Криму. І це особливо важливо в зв'язку з іншим правками, щодо Covid-19. У резолюції є два пункти на цю тему. По-перше, про те, що Росія використовує епідемію для необґрунтованого погіршення ситуації з правами людини і піддає людей додаткової загрозу під час різних мілітаристських заходів. По-друге, про бездіяльність Російської Федерації, яка призводить до ризиків для здоров'я і життів укладених в Криму. Це абсолютно нові пункти", - каже Глава Кримської правозахисної групи Ольга Скрипник.

Росія пропонує Україні відкрити своє консульство в тимчасово окупованому Криму.

"Для Києва актуальним було б відкриття свого консульства на території Криму. Підстави для цього - велика активність спілкування громадян України з Кримом. Понад мільйон туристів на рік і великі родинні зв'язки", - заявив так званий віцепрем'єр Криму Георгій Мурадов, пишуть пропагандистські ЗМІ.

Зараз ви читаєте новину «Українцям пояснили, чим хороша нова резолюція ООН». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 11170
Голосування Чи потрібно відновлювати постачання води з Дніпра в окупований Крим?
  • Ні. Окупанти повинні самотужки забезпечувати окуповану територію
  • Так. Там також живуть люди
  • Потрібно воду продавати задорого
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути