середа, 27 січня 2021 15:40

Україна запровадила санкції проти авіакомпаній РФ та арештувала 190 літаків

Україна запровадила санкції проти авіакомпаній РФ та арештувала 190 літаків
Суди наклали арешти ще на 81 літак, який порушив правила міжнародних польотів над окупованим півостровом. Фото: pixabay.com

Кабмін погодив санкції проти російських авіакомпаній за польоти до окупованого Криму, які діятимуть протягом 3 років. Україна також направить ноти країнам ЄС та в США з проханням запровадити аналогічні санкції.

Відтепер літати над територією України та перевозити ресурси транзитом заборонено авіакомпаніям "КрасАвіа", "Коміавтотранс", "Азимут", "Авіасервіс", "Тулпар Ейр", "Аеролімузін", "Симаргл", "Побєда" та "ІрАеро". Крім того, суди наклали арешти ще на 81 літак, який порушив правила міжнародних польотів над окупованим півостровом.

"Прокуратурою автономії встановлено близько 500 та накладено арешти на 190 літаків російських авіакомпаній, які незаконно здійснюють регулярні пасажирські авіаперевезення до окупованого півострова, порушуючи міжнародні правила польотів та законодавство України", - повідомили в прокуратурі АР Крим та міста Севастополя.

Там уже звернулися до Укрбюро Інтерполу задля внесення 109 раніше арештованих літаків-порушників до бази міжнародного розшуку, а також направили запити до іноземних держав про міжнародну правову допомогу.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як кримчани подорожують за кордон у період карантинних обмежень

Притягнути до відповідальності російську компанію "Яндекс" за работу в Криму намагаються у Міністерстві закордонних справ України. У МЗС нагадали, що діяльність компанії "Яндекс" на території України заборонена.

Зараз ви читаєте новину «Україна запровадила санкції проти авіакомпаній РФ та арештувала 190 літаків». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 11170
Голосування Чи потрібно відновлювати постачання води з Дніпра в окупований Крим?
  • Ні. Окупанти повинні самотужки забезпечувати окуповану територію
  • Так. Там також живуть люди
  • Потрібно воду продавати задорого
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути