Ексклюзиви
середа, 01 липня 2020 16:39

Україна закликає запровадити нові санкції через голосування в окупованому Криму

Україна закликає запровадити нові санкції через голосування в окупованому Криму
Україна закликала покарати організаторів незаконного голосування в Криму санкціями. Фото: reuters.com

Міністерство закордонних справ України висловило протест з приводу незаконного візиту до анексованого Росією Криму французьких євродепутатів та окремих представників Німеччини, Угорщини й Болгарії, а також закликало запровадити нові санкції проти організаторів незаконного голосування.

У заяві МЗС щодо участі євродепутатів як "спостерігачів" на незаконному голосуванні 1 липня в Криму за зміни до конституції РФ говориться, що "цей візит здійснюється з порушенням українського законодавства щодо доступу до тимчасово окупованої території та не має офіційного статусу".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Україна готується до відбиття російської агресії з півдня — Наєв

МЗС також наголосило, що результати такого голосування на території тимчасово окупованого Криму та Севастополя є "юридично нікчемними, не матимуть жодних правових наслідків та не будуть визнані ані Україною, ані міжнародним співтовариством".

Україна закликає міжнародну спільноту посилити тиск на Росію, зокрема, запровадити персональні санкції проти організаторів незаконного голосування в анексованому Криму та Севастополі.

Всі причетні до організації та проведення незаконного голосування в Криму особи нестимуть відповідальність згідно із законодавством України, підкреслили в міністерстві.

У Європарламенті назвали приватним візит французьких євродепутатів до окупованого Росією Криму.

Зараз ви читаєте новину «Україна закликає запровадити нові санкції через голосування в окупованому Криму». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 11170
Голосування Чи потрібно відновлювати постачання води з Дніпра в окупований Крим?
  • Ні. Окупанти повинні самотужки забезпечувати окуповану територію
  • Так. Там також живуть люди
  • Потрібно воду продавати задорого
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути