середа, 25 листопада 2020 14:49

Україна не забезпечить житлом переселенців

Україна не забезпечить житлом переселенців
На 2021 рік Уряд виділив 125 млн гривень для придбання 325 житлових об'єктів. Фото: Мінреінтеграції

Україна не зможе забезпечити житлом всіх переселенців.

Для цього в бюджеті бракує коштів, розповіла заступник міністра з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України Інна Голованчук в інтерв'ю "Інтерфакс-Україна".

"Тут треба сказати відверто, якщо в якийсь момент нам нададуть багатомільярдні фінансування на забезпечення житлом, то виникне питання, скільки в нас інших соціальних верств населення потребує житла. Не забувайте, що черги на житло не обмежуються ВПЛ. Чорнобильці, члени багатодітних сімей, наприклад, у чергах стоять вже десятки років", - зазначила заступник міністра.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На КПВВ з окупованими територіями влаштують безкоштовні центри тестування

З 2017-го по 2019 рік Україна придбала 270 квартир для вимушених переселенців. На 2021-й уряд виділив 125 млн грн для придбання 325 житлових об'єктів.

З часу окупації ­Росією Криму й частини Донбасу на мирну територію України переїхала 1 446 881 особа. Це - офіційна кількість людей, які зареєструвалися для отримання соціальних виплат чи оформлення українських документів. Насправді переселенців більше.

Зараз ви читаєте новину «Україна не забезпечить житлом переселенців». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 11170
Голосування Чи потрібно відновлювати постачання води з Дніпра в окупований Крим?
  • Ні. Окупанти повинні самотужки забезпечувати окуповану територію
  • Так. Там також живуть люди
  • Потрібно воду продавати задорого
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути