пʼятниця, 11 вересня 2020 12:01

Україна не визнає "виборів" підконтрольного окупантам губернатора в Криму

Україна не визнає "виборів" підконтрольного окупантам губернатора в Криму
У МЗС засудили псевдовибори в Севастополі. Фото: СТВ

Голосування на "виборах" губернатора в окупованому Севастополі є незаконним.

"Україна рішуче засуджує факти протиправної організації окупаційною адміністрацією Росії "голосування" на тимчасово окупованих Російською Федерацією територіях Автономної Республіки Крим та міста Севастополь", – зазначила перша заступниця глави МЗС України Еміне Джеппар, передає "Радіо Свобода".

Півострів, з точки зору міжнародного права, є окупованою територією. Проведення там "виборів" суперечить фундаментальним нормам і принципам міжнародного права.

"Результати цього незаконного голосування будуть юридично нікчемними, не матимуть жодних правових наслідків і не будуть визнані ні Україною, ні міжнародним співтовариством. Усі причетні до організації та проведення незаконних виборів у тимчасово окупованому Криму особи нестимуть відповідальність відповідно до чинного законодавства України", – зазначила Джеппар.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Через 16 років після підписання договору про дружбу Росія вдерлася в Україну

Україна звертатиметься до міжнародних партнерів із проханням засудити організацію голосування шляхом посилення санкційного тиску на Росію.

Незаконні "вибори" триватимуть до 13 вересня. До них не допустили представника КПРФ Романа Кіяшка і "Родины" Івана Комелова. Зареєстрували 6 кандидатів.

"Кримський формат" потрібен для міжнародної консолідації з деокупації півострова. Про це в інтерв'ю журналу "Країна" сказав міністр закордонних справ Дмитро Кулеба.

Зараз ви читаєте новину «Україна не визнає "виборів" підконтрольного окупантам губернатора в Криму». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 11170
Голосування Чи потрібно відновлювати постачання води з Дніпра в окупований Крим?
  • Ні. Окупанти повинні самотужки забезпечувати окуповану територію
  • Так. Там також живуть люди
  • Потрібно воду продавати задорого
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути