середа, 02 вересня 2020 08:00

Кулеба розповів про "Кримський формат"

Кулеба розповів про "Кримський формат"
Потрібна політика тиску, каже Дмитро Кулеба. Фото: Тарас Подолян

"Кримський формат" потрібен для міжнародної консолідації з деокупації півострова. Про це в інтерв'ю журналу "Країна" сказав міністр закордонних справ Дмитро Кулеба.

"Для Донбасу є "Нормандський формат" переговорів і "Мінський процес". А для Криму жодної платформи не створили. Припускаю, через те, що у 2014 році всі зусилля і вся увага була зосереджена на Донбасі. Це відволікло ресурси і довелося тему відкласти. Зробити це зараз надзвичайно складно. Але й відкладати надалі неможливо. Маємо створити "Кримський формат".

Розуміємо, що Росія до його складу не увійде. Вони ж постійно повторюють, що для них питання Криму закрите. Гадаю, якби вони самі вірили, що воно справді закрите, то так часто це не повторювали би. Але нам потрібен формат для консолідації міжнародного інструментарію з деокупації Криму. Головне – забезпечити, щоб політика невизнання і тиску була непорушною", - каже міністр.

Інтерв'ю з міністром закордонних справ Дмитром Кулебою читайте у журналі "Країна" у четвер, 3 вересня.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Воду в Крим не подаватимуть до повної деокупації півострова

Сьомий рік триває агресія РФ проти України. У березні 2014-го російський окупант захопив Крим. Також російська армія окупувала райони Донецької і Луганської областей. Там діють російські окупаційні адміністрації.

Зараз ви читаєте новину «Кулеба розповів про "Кримський формат"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути