вівторок, 01 грудня 2020 00:26

Україна може ввести санкції проти австрійських архітекторів

Україна може ввести санкції проти австрійських архітекторів
Архітектурне бюро Coop Himmelblau залучене до спорудження оперного театру в окупованому Севастополі. Фото: Главком

Україна вивчає питання введення санкцій щодо віденського архітектурного бюро Coop Himmelblau та його керівника Вольфа Прікса.

Бюро бере участь у кремлівському проєкті з побудови оперного театру в окупованому РФ Севастополі, повідомив у Facebook посол України в Австрії Олександр Щерба.

"Вже певний час курсують чутки про участь архітектурного бюро Coop Himmelblau у флагманському проєкті Путіна в Криму – спорудженні оперного театру в окупованому Севастополі. На початку жовтня я подзвонив директору бюро Вольфу Пріксу і намагався переконати його не руйнувати свою репутацію участю в цій непрямій і водночас однозначній легітимізації анексії", - написав посол.

Керівник Coop Himmelblau не прислухався до його аргументів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Уряд продовжив економічні санкції проти РФ

"На нинішньому етапі, коли чутки жваво підтверджуються російськими ЗМІ, мені не лишається нічого іншого, як висловити жаль та повідомити архітектора Прікса, що Україна серйозно вивчає питання введення санкцій щодо нього та його бюро. Наші партнери по всьому світу будуть повідомлені, що колись респектабельне архітектурне бюро укладає нині сумнівні угоди з Путіним", - повідомив Щерба.

Раніше керівник віденського архітектурного бюро Coop Himmelblau Вольф Прікс підтвердив в коментарі австрійському інформагентству АPA факт участі його бюро у двох проєктах в Росії: окрім будівництва музейно-театрально комплексу у російському Кемерові, також спорудження опери в окупованому Севастополі.

Зараз ви читаєте новину «Україна може ввести санкції проти австрійських архітекторів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 11170
Голосування Чи потрібно відновлювати постачання води з Дніпра в окупований Крим?
  • Ні. Окупанти повинні самотужки забезпечувати окуповану територію
  • Так. Там також живуть люди
  • Потрібно воду продавати задорого
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути