вівторок, 08 лютого 2022 15:42

Україна арештувала 14 російських літаків за рейси до Криму

Україна арештувала 14 російських літаків за рейси до Криму
Не менше 37 російських авіакомпаній здійснюють регулярні авіаперевезення до Криму. Фото: pixabay.com

Суд наклав арешти на 14 літаків російського авіаперевізника. Вони здійснювали перельоти із закритого Україною пункту пропуску "Сімферополь-авіа".

Пасажирські літаки російської авіакомпанії "Газпром авіа" незаконно використовували для неправомірного переправлення осіб через державний кордон України з порушенням правил міжнародних польотів, повідомляє пресслужба офіса генпрокурора.

"За клопотаннями прокуратури АР Крим і міста Севастополя Херсонський міський суд наклав арешт на 14 літаків російського авіаперевізника, які перевозили пасажирів до закритого пункту пропуску "Сімферополь-авіа" та з нього, і в такий спосіб були знаряддям скоєння злочинів", - ідеться в повідомленні.

Понад 37 російських авіакомпаній також здійснюють незаконні регулярні авіаперевезення до АР Крим.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На 13 російських літаків наклали арешт

Триває досудове розслідування за фактами порушення порядку в'їзду на тимчасово окуповану територію України та виїзду з неї, державної зради, незаконного переправлення осіб через державний кордон України, порушення правил міжнародних польотів.

Загалом наклали арешти на 263 повітряних судна, які здійснювали регулярні пасажирські та інші перевезення до окупованого півострова, порушуючи норми міжнародного права й законодавство України.

Кабмін на початку 2021 року погодив санкції проти російських авіакомпаній за польоти до окупованого Криму. Вони діятимуть три роки. Літати над територією України й перевозити ресурси транзитом заборонено авіакомпаніям: "КрасАвиа", "Комиавтотранс", "Азимут", "Авиасервис", "Тулпар Эйр", "Аеролимузин", "Симаргл", "Победа" та "ИрАэро". Також суди наклали арешти ще на 81 літак, який порушив правила міжнародних польотів над окупованим півостровом.

Зараз ви читаєте новину «Україна арештувала 14 російських літаків за рейси до Криму». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 11170
Голосування Чи потрібно відновлювати постачання води з Дніпра в окупований Крим?
  • Ні. Окупанти повинні самотужки забезпечувати окуповану територію
  • Так. Там також живуть люди
  • Потрібно воду продавати задорого
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути