понеділок, 05 лютого 2018 13:20

У Раді повідомили, як протистоятимуть проведенню виборів президента РФ у Криму

У Раді повідомили, як протистоятимуть проведенню виборів президента РФ у Криму
Стало відомо, як українські депутати протистоятимуть проведенню виборів Росії в Криму. Фото: www.rbc.ua

У Верховній Раді зареєстрували проект постанови, який передбачає звернення депутатів до міжнародних партнерів щодо російських виборів в окупованому Криму.

Документ "про Звернення Верховної Ради України до міжнародного співтовариства у зв'язку з незаконною підготовкою виборів президента Російської Федерації на тимчасово окупованій частині території України - в АР Крим і Севастополі" зареєстрував лідер фракції "Народний фронт" Максим Бурбак, Передає сайт "Сегодня". Депутат зазначив, що підготовка до "виборів" супроводжується масштабними порушеннями прав людини на окупованому півострові.

"Як відомо, в березні в Росії пройдуть так звані вибори президента. Кремль планує організувати голосування в окупованому Криму. Так само, як і на виборах в Держдуму. Ми повинні звернутися до всього світу з вимогою запобігти так звані вибори президента Росії на українській території, в Криму. Процес підготовки виборів та затвердження окупаційного режиму в Криму і на Донбасі супроводжується систематичним і масштабним порушенням прав місцевого цивільного населення ", - заявив Бурбак.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Німецькі ультраправі назвали помилкою санкції проти Росії

Крім того, депутат зазначив, що міжнародні злочини "кремлівської верхівки" необхідно зупинити і тому закликав українських депутатів підтримати документ.

Кримські татари на окупованому півострові не братимуть участі у виборах президента Росії. Заявив заступник голови Меджлісу кримськотатарського народу Ахтем Чийгоз.

Зараз ви читаєте новину «У Раді повідомили, як протистоятимуть проведенню виборів президента РФ у Криму». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

10

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 11170
Голосування Чи потрібно відновлювати постачання води з Дніпра в окупований Крим?
  • Ні. Окупанти повинні самотужки забезпечувати окуповану територію
  • Так. Там також живуть люди
  • Потрібно воду продавати задорого
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути