понеділок, 26 листопада 2018 19:48

У Радбезі ООН не дозволили Росії говорити про "порушення кордонів" українськими судами в Керченській протоці

У Радбезі ООН не дозволили Росії говорити про "порушення кордонів" українськими судами в Керченській протоці
Рада безпеки ООН відхилила ініціативу Росії. Фото: REUTERS

Проти обговорення в Раді безпеки ООН питання про "порушення кордонів РФ" в Чорному і Азовському морях виступили США, Велика Британія, Нідерланди, Польща та Швеція.

"Ми виступаємо єдиним фронтом проти спроби Росії обговорити недавню ескалацію в Керченській протоці з ініціативи Росії по темі "Порушення кордону РФ" порядку денного. Ми підтримуємо суверенітет і територіальну цілісність України в рамках міжнародно визнаних кордонів", - сказала постійний представник США при ООН Ніки Хейлі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Агресія на Азовському морі: назвали імена затриманих Росією українських моряків

Згідно з голосуванням за затвердження відповідної порядку денного засідання, тільки чотири члени Радбезу проголосували "за". Таким чином, питання зняли з обговорення.

В Азовському морі прикордонний корабель Російської Федерації протаранив буксир Військово-морських сил України. Інцидент трапився 25 листопада під час планового переходу українських броньованих артилерійських катерів "Бердянськ" і "Нікополь" та рейдового буксиру "Яни Капу" з порту Одеси до порту Маріуполь.

Зараз ви читаєте новину «У Радбезі ООН не дозволили Росії говорити про "порушення кордонів" українськими судами в Керченській протоці». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 11170
Голосування Чи потрібно відновлювати постачання води з Дніпра в окупований Крим?
  • Ні. Окупанти повинні самотужки забезпечувати окуповану територію
  • Так. Там також живуть люди
  • Потрібно воду продавати задорого
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути