пʼятниця, 20 травня 2022 20:21

Спецтема: Війна Росії проти України

У Криму зник художник, який облив міську адміністрацію жовтою і синьою фарбами

У Криму зник художник, який облив міську адміністрацію жовтою і синьою фарбами
В окупованому Криму шукають художника Богдана Зізу. Фото: t.me/denisovaombudsman

У тимчасово окупованому Криму затримали художника Богдана Зізу. 16 травня 2022 року у Євпаторії він облив будівлю міської адміністрації жовтою і синьою фарбами та кинув у будівлю коктейль Молотова.

Після затримання він зник, пише у Telegram омбудсменка Людмила Денісова.

"Того ж дня окупанти поширили через кримські ЗМІ та телеграм-канали відео, на якому Богдан у розірваній футболці тремтячим голосом "вибачається за всій вчинок". Було помітно, що текст він читає під примусом, не виключено, що до нього були застосовані тортури", - повідомила вона.

Друзі та правозахисники досі намагаються знайти Зізу. На сайті підконтрольного окупантам міського суду Євпаторії інформації про арешт або розгляд адміністративної справи немає.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Кремль шокований проукраїнським настроєм кримчан і планує посилити репресії - ЗМІ

Окупанти такими діями порушують положення Міжнародної конвенції про захист усіх осіб від насильницьких зникнень, статті 5 Конвенції про захист прав людини та основних свобод, згідно з якою кожній людині гарантовано право на особисту недоторканність, IV Женевської конвенції про захист цивільного населення під час війни, Європейської конвенції з прав людини.

Російська ФСБ сфальшувало кримінальну справу проти кримської журналістки Ірини Данілович. Її утримували в тимчасово окупованому Криму протягом восьми днів.

Зараз ви читаєте новину «У Криму зник художник, який облив міську адміністрацію жовтою і синьою фарбами». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 11170
Голосування Чи потрібно відновлювати постачання води з Дніпра в окупований Крим?
  • Ні. Окупанти повинні самотужки забезпечувати окуповану територію
  • Так. Там також живуть люди
  • Потрібно воду продавати задорого
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути