субота, 13 березня 2021 04:02

У Криму затримали учасників покладання квітів до пам'ятника Шевченку

У Криму затримали учасників покладання квітів до пам'ятника Шевченку
Співробітники ФСБ в масках затримали двох українців. Фото: Скриншот

У Криму співробітники ФСБ Росії затримали двох учасників акції, присвяченій до дня народження Тараса Шевченка. Захід відбувся в Сімферополі 9 березня.

Мешканку Алушти Єлизавету Павленко й уродженця Кривого Рогу Владислава Єсипенка затримали співробітники ФСБ Росії в масках, пише "Крим.Реалії".

Жінку відвезли додому, де провели обшук, який тривав понад вісім годин. У неї вилучили техніку та особисті речі. Зараз вона перебуває вдома.

Єсипенка відвезли в невідомому напрямку, пізніше стало відомо, що його помістили в ізолятор Сімферополя. Йому обрали запобіжний захід у вигляді арешту до 11 травня.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: З в'язниці звільнили політв'язня Шаблія

Єсипенка звинуватили у незаконному виготовленні зброї та боєприпасів. Чоловікові загрожує позбавлення волі на строк до п'яти років.

Раніше у російській ФСБ повідомляли, що спільно з Міністерством внутрішніх справ і Слідкомом припинили протиправну діяльність жителів, у тому числі в Криму, які підпільно займалися переробкою цивільних зразків зброї під бойову в підпільних майстернях. Особи затриманих не розкривалися.

Зараз ви читаєте новину «У Криму затримали учасників покладання квітів до пам'ятника Шевченку». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 11170
Голосування Чи потрібно відновлювати постачання води з Дніпра в окупований Крим?
  • Ні. Окупанти повинні самотужки забезпечувати окуповану територію
  • Так. Там також живуть люди
  • Потрібно воду продавати задорого
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути