пʼятниця, 18 травня 2018 09:03

У Криму затримали учасників акції пам'яті про депортацію кримських татар

У Криму затримали учасників акції пам'яті про депортацію кримських татар
У Криму окупанти затримали учасників акції пам'яті про депортації кримських татар. Фото - zn.ua

Близько 20 людей затримали в окупованому Сімферополі під час акції до Дня пам'яті жертв геноциду кримськотатарського народу. Учасників події розвезли по різним відділкам поліції, зокрема п'ятьох - у Центральне. Їх допитували і провели дактилоскопію, розповідає журналіст Антон Наумлюк у Facebook.

"У районі Ак-Мечеті затримали кілька десятків осіб, які брали участь в традиційній кримськотатарській акції "Запали вогник у своєму серці", - написав журналіст.

Він розповів з посиланням на одного із затриманих, що інцидент почався з провокації чоловіка в цивільному, який знімав усіх на камеру. Провокатор став закликати людей перекрити дорогу, всі кричали, після чого і почалися затримання.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Коли потяг зупинявся, поспішали викинути з вагонів трупи" - Ільмі Умеров розповів про депортацію кримських татар

Затриманим провели дактилоскопію, зокрема стоп ніг, вилучали і перевіряли телефони, а також взяли зразки ДНК, проте ніяких звинувачень учасникам акції не висунули.

Близько 2:00 стало відомо, що всіх затриманих відпустили, крім одного, якого звинувачують у "непокорі законним вимогам поліції".

Акція "Запали вогник у своєму серці" приурочена до 74-ї річниці депортації кримськотатарського народу з Криму. Сталінська депортація кримськотатарського народу забрала життя майже половини корінного народу Криму.

Зараз ви читаєте новину «У Криму затримали учасників акції пам'яті про депортацію кримських татар». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі