четвер, 17 травня 2018 17:43

У Криму заарештували капітана українського риболовецького судна

У Криму заарештували капітана українського риболовецького судна
Капітана українського судна, яке Росія затримала біля берегів Криму, взяли під варту / фото: Delo.ua

В окупованому Криму арештували капітана українського риболовецького судна ЯМК-0041, якого затримали 4 травня в Чорному морі.

Йому може загрожувати до 5 років позбавлення волі, повідомляє прикордонне управління ФСБ РФ по Криму.

"Йому обрали запобіжний захід у вигляді взяття під варту. У разі доведення провини Новицькому загрожує позбавлення волі на строк до п'яти років. Зараз затриманий перебуває в ізоляторі тимчасового тримання", – йдеться в повідомленні.

Проти капітана українського риболовецького судна ЯМК-0041 (порт приписки – Очаків), затриманого 4 травня російськими прикордонниками в Чорному морі на захід від мису Тарханкут, порушили кримінальну справу про браконьєрство.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Україна вимагає звільнити з полону ФСБ українських моряків

У рибалок вилучили кілометри сітки та рибу. Судно й екіпаж з 5 громадян України доставили на територію анексованого Криму.

4 травня в Чорному морі російські прикордонники затримали українське риболовецьке судно ЯМК-0041. Рибалок звинувачують у незаконному добуванні камбали у виключній економічній зоні Росії. У Державній прикордонній службі України зазначили, що судно мало дозвільні документи на вилов риби в межах 12-мильної морської зони, і припустили, що капітан судна міг порушити кордон і вирушити туди, де, на його думку, буде кращий вилов.

Зараз ви читаєте новину «У Криму заарештували капітана українського риболовецького судна». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 11170
Голосування Чи потрібно відновлювати постачання води з Дніпра в окупований Крим?
  • Ні. Окупанти повинні самотужки забезпечувати окуповану територію
  • Так. Там також живуть люди
  • Потрібно воду продавати задорого
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути