Ексклюзиви
субота, 19 березня 2022 21:53

Спецтема: Війна Росії проти України

У Криму окремі підрозділи морської піхоти РФ втратили до 90% бійців

У Криму окремі підрозділи морської піхоти РФ втратили до 90% бійців
Знищили до 90% морських піхотинців РФ в окупованому Криму. Фото: facebook.com/UkrainianLandForces

Російські війська зазнають значних втрат. Зокрема, в окупованому Криму окремі підрозділи морської піхоти втратили до 90% особового складу.

Резервів для відновлення втрат немає. Росіяни намагаються укомплектувати роти відрядженими з інших військових частин, щоб відправити в Україну, заявив Генштаб ЗСУ.

"У цих підрозділах понад 20 осіб написали рапорти про відмову брати участь у війні проти України, до "відказників" застосовуються репресивні методи впливу", - зазначили.

На Миколаївському напрямку ворожі підрозділи, які укомплектовані з мобілізованих на тимчасово окупованій території Донецькій області, теж зазнали суттєвих втрат.

"За дві доби боїв безповоротні втрати противника склали понад 200 осіб, решта деморалізовані й відмовляються брати участь у бойових діях", - додали в Генштабі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Резерви ворога рухатися через річку Ірпінь вичерпані - голова Київської ОВА

До Луганської обласної лікарні щодня прибувають рефрижератори з вантажем "200".

"Це тіла солдатів 2-го армійського корпусу, який має значні втрати. Біля райвиконкомів вишикувались черги родичів загиблих за довідками по смерть", – повідомили.

У 24-ту добу протистояння України повномасштабному вторгненню РФ суттєвих змін не було.

"Захисники України надійно утримують рубежі оборони, зосередивши головні зусилля довкола стратегічно важливих міст – Києва, Чернігова, Харкова, Маріуполя, Миколаєва, та змушують ворога відмовитися від продовження наступу. Противник не виконав поставлені кремлівським керівництвом завдання: оточення Києва, вихід на адміністративні кордони Донецької та Луганської областей і встановлення контролю над лівобережною частиною України", – додали в Генштабі.

За останній тиждень кілька тисяч маріупольців ворожі війська вивезли на територію Росії, яка веде повномасштабну війну проти України. Окупанти незаконно вивезли людей із Лівобережного району та сховища у будівлі спорт-клубу, де від постійних бомбардувань ховалося понад тисячі людей - переважно жінки та діти.

Зараз ви читаєте новину «У Криму окремі підрозділи морської піхоти РФ втратили до 90% бійців». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 11170
Голосування Чи потрібно відновлювати постачання води з Дніпра в окупований Крим?
  • Ні. Окупанти повинні самотужки забезпечувати окуповану територію
  • Так. Там також живуть люди
  • Потрібно воду продавати задорого
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути