Ексклюзиви
субота, 19 березня 2022 20:38

Спецтема: Війна Росії проти України

Загарбники силоміць вивезли тисячі українців на територію РФ

Загарбники силоміць вивезли тисячі українців на територію РФ
Загарбники змушують українців виїжджати на територію Росії. Фото: kurs.com

За останній тиждень кілька тисяч маріупольців ворожі війська вивезли на територію Росії, яка веде повномасштабну війну проти України.

Окупанти незаконно вивезли людей із Лівобережного району та сховища у будівлі спорт-клубу, де від постійних бомбардувань ховалося понад тисячі людей - переважно жінки та діти. Про це повідомив мер Маріуполя Вадим Бойченко.

"У цих районах точилися бойові дії. Для збереження життів маріупольців Збройні сили України відійшли від місць масового скупчення людей, чим і скористалася сторона агресора", - зауважив він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Жахливе видовище: показали, як виглядають зруйновані Маріуполь та Охтирка

Захоплених містян вивозили до фільтраційних таборів. Там окупанти перевіряли телефони і документи маріупольців. Після - частину з них перенаправляли до віддалених міст країни-агресорки. Доля інших залишається невідомою, наголосив Бойченко.

"Те, що сьогодні роблять окупанти – знайоме старшому поколінню, яке застало жахливі події Другої світової війни, коли нацисти насильно захоплювали людей. Складно уявити, щоб у XXI столітті людей насильно вивозили в іншу країну. Мало того, що російські війська знищують наш мирний Маріуполь, вони пішли ще далі і почали вивозити маріупольців. Всі військові злочини з боку Росії мають отримати найжорсткіше покарання", - додав він.

Місто Маріуполь Донецької області в блокаді з 1 березня. Більше 350 тис. жителів продовжують ховатися у сховищах і підвалах від безперервного обстрілу з боку російських окупаційних військ. У середньому на добу на місто скидають від 50 до 100 авіабомб. Руйнування колосальні, за попередньою оцінкою близько 80% житлового фонду міста зруйновано, з них майже 30% - не підлягає відновленню, заявив заступник мера Маріуполя Сергій Орлов. Кількість загиблих перевищила 2,3 тис. за його словами, багато людей ще перебувають під завалами, тому кількість загиблих може бути значно вища.

Зараз ви читаєте новину «Загарбники силоміць вивезли тисячі українців на територію РФ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути