середа, 20 квітня 2022 16:39

У Криму хочуть позбавити всіх нагород Поклонську за вислів про рашистський знак Z

У Криму хочуть позбавити всіх нагород Поклонську за вислів про рашистський знак Z
Поклонська сказала, що "Z" символізує трагедію та горе для Росії та України, бо гинуть солдати. Фото: "РБК"

У парламенті Криму, який підпорядковується Кремлю, обурилися через вислів заступниці голови "Россотрудничества" Наталії Поклонської про російський символ Z, а також так звану спецоперацію.

Про це повідомляє "Українська правда" з посиланням на росЗМІ.

Під час засідання в середу, 20 квітня, депутат від фракції Ліберально-демократичної партії Росії Сергій Дрьомов розкритикував висловлювання Поклонської стосовно символу Z, що використовується російською армією у війні проти України, яку РФ офіційно називає "спецоперацією".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Рупор Кремля й людина Медведчука: ДБР затримала ексчоловіка Наталії Поклонської

Раніше Поклонська в своєму інтерв'ю сказала, що Z символізує трагедію та горе для Росії та України, бо гинуть солдати. Пізніше в соцмережах Поклонська написала, що закликає "до добра, співчуття та можливості мислити самостійно, не колективно". Також вона зазначила, що небезпечно сліпо поклонятися будь-яким символам.

Дрьомов вважає, що Поклонській треба вибачитися за такі слова, а якщо це повториться знову, то "її необхідно позбавити всіх звань та нагород".

Спікер держради Криму Володимир Константінов у коментарі журналістам заявив, що підтримує думку Дрьомова.

"Для нашої команди буква Z - це священна буква, я не хочу ні з ким вступати в полеміку. Спецоперація підтримана, ми розуміємо, навіщо вона робиться. Цей шлях необхідно пройти, без цього демілітаризацію та денацифікацію ніяк не зробити. Якщо хтось хоче пошкодувати когось, закликати до миру, то закликати треба було українську сторону", - заявив він.

Колишню підконтрольну окупантам прокурорку Криму та депутатку Держдуми Наталію Поклонську помітили на Херсонщині. Поклонська намагається піаритися на "гуманітарній допомозі". Українців закликають ловити її, якщо побачать.

Зараз ви читаєте новину «У Криму хочуть позбавити всіх нагород Поклонську за вислів про рашистський знак Z». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 11170
Голосування Чи потрібно відновлювати постачання води з Дніпра в окупований Крим?
  • Ні. Окупанти повинні самотужки забезпечувати окуповану територію
  • Так. Там також живуть люди
  • Потрібно воду продавати задорого
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути