Ексклюзиви
пʼятниця, 17 лютого 2023 12:30

Спецтема: Війна Росії проти України

У Кремлі усвідомлюють неминучість деокупації Криму – ГУР

У Кремлі усвідомлюють неминучість деокупації Криму – ГУР
Кримський півострів знову стане популярним українським курортом, заявили в ГУР. Фото: facebook.com/DefenceIntelligenceofUkraine

Процес звільнення окупованого Росією Криму включатиме військовий, економічний, соціально-гуманітарний та юридичний аспекти.

У Кремлі усвідомлюють неминучість деокупації півострова. Про це повідомила пресслужба Головного управління воєнної розвідки, посилаючись на інтерв'ю ГУРівція Вадима Скібіцького.

"Після відновлення територіальної цілісності України, у Криму реалізують комплекс необхідних програм для відновлення там нормального і безпечного життя. Кримський півострів знову стане популярним українським курортом", – сказав Скібіцький для "АрміяInform".

За його словами, українська розвідка "ретельно" відстежує динаміку настроїв населення в Криму.

"Ставлення до Москви на півострові змінюється як у тих, хто має постраждалих від війни родичів на материковій частині України, так і у симпатиків російського окупаційного режиму у Криму після його звірств та воєнних злочинів", – додав Скібіцький.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Криму знову гримнуло ‒ окупанти заявили про атаку безпілотників

Він підкреслив, що "безліч" індикаторів сигналізували про загрозу для Криму ще задовго до його анексії 2014 року.

За словами Скібіцького, ворог "системно" готувався до захоплення півострова.

Саме тому тодішня влада повинна була вживати не тільки оперативних заходів, але й мати чітку стратегію на випадок російської ескалації в Криму.

"Проте якою могла бути реакція тодішнього президента Януковича, якого заочно засудили за державну зраду? В умовах, коли представники влади..., які фактично працювали в інтересах Росії та роками підривали нашу обороноздатність, про ефективність спроб завадити окупації говорити не доводиться", – додав Скібіцький.

Операція зі звільнення тимчасово окупованого Криму поки що не почалася. Водночас українці демонструють готовність до неї, заявив президент Володимир Зеленський.

Щоб дістатися до адмінкордонів Криму, українській армії потрібно подолати 84 км до захопленого Мелітополя на Запоріжжі, заявив головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний.

Сили оборони України обов'язково повернуть під свій контроль всі території, які окуповані військами РФ. У Крим наші воїни зайдуть зі зброєю в руках, заявив головний розвідник України Кирило Буданов.

Міністерство внутрішніх справ оголосило про набір добровольців у "Гвардію наступу". Планується, що її штурмові бригади звільнятимуть Крим та Донбас.

Тим часом росіяни в Криму готуються відбивати атаки ЗСУ та риють окопи.

Зараз ви читаєте новину «У Кремлі усвідомлюють неминучість деокупації Криму – ГУР». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 11170
Голосування Чи потрібно відновлювати постачання води з Дніпра в окупований Крим?
  • Ні. Окупанти повинні самотужки забезпечувати окуповану територію
  • Так. Там також живуть люди
  • Потрібно воду продавати задорого
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути