Ексклюзиви
неділя, 31 грудня 2017 18:30

Туристи з Сибіру: хто поїде в окупований Крим святкувати Новий рік

Туристи з Сибіру: хто поїде в окупований Крим святкувати Новий рік
Експерт розповів, скільки туристів відвідають окупований Крим на Новий рік. Фото: Крим.Реалії

В анексованому Росією Криму почалася зимова хвиля "курортного сезону".

Про це 25 грудня заявив голова комітету російського парламенту півострова по санаторно-курортного комплексу і туризму Олексій Черняк, передає Крим.Реалії.

"Не менше 80 тисяч туристів мають намір провести новорічні свята виключно в Криму. В цілому місцева влада сподівається на 100 тисяч зимових гостей", - йдеться у повідомленні.

Раніше опублікували дані Ростуризму, що влітку 2017 року Криму відпочило близько 4 мільйонів осіб. А підконтрольний Кремлю губернатор Севастополя Дмитро Овсянников повідомив, що загальна кількість туристів з початку року перевищила п'ять мільйонів чоловік.

"Зазвичай новорічні свята для туризму вважають проміжок з 1 по 12 січня. У Криму зараз використовують некоректну методику підрахунку туристів, то реально туди приїдуть, за моїми оцінками, не 100 тисяч, а близько 40 тисяч осіб. Туризм чомусь вважають за пасажиропотоком, в співвідношенні приблизно один до одного. У той же час в світовій практиці прийнято, що лише 20-30%, ну максимум 50% з в'їжджають в курортну зону - саме відпочивальники. Крім того, досить подивитися на працюючі взимку об'єкти - це Ялта, її околиці на Південному березі і все. В іншому Криму інфраструктура майже не пристосована для зимового відпочинку, там все закрито", - розповів голова громадської організації "Курортний Крим" Олександр Бурдонов.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Суд над Януковичем: адвокат назвав винного в анексії Криму

Експерт відзначає, що на анексований півострів взимку можуть поїхати в основному росіяни з півночі сусідньої країни.

"У Росії багато регіонів, де температура взимку опускається до -20 градусів, аж до -50 в окремих частинах Сибіру. ЛТому Сочі, Крим та інші курорти, де температура взимку приблизно +5 градусів, для таких туристів можуть бути краще", - розповів Бурдонов.

Зараз ви читаєте новину «Туристи з Сибіру: хто поїде в окупований Крим святкувати Новий рік». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 11170
Голосування Чи потрібно відновлювати постачання води з Дніпра в окупований Крим?
  • Ні. Окупанти повинні самотужки забезпечувати окуповану територію
  • Так. Там також живуть люди
  • Потрібно воду продавати задорого
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути