понеділок, 08 жовтня 2018 16:23

Тука розповів, який радянський спадок призвів до анексії Криму

Тука розповів, який радянський спадок призвів до анексії Криму
Крим в окупації: як змінюється населення півострова. Фото: Shark News

До окупованого Росією Криму масово переселяються відставні російські військовики.

Анексований півострів охопив процес мілітаризації. Про це розповів заступник міністра з питань тимчасово окупованих територій і внутрішньо переміщених осіб України Георгій Тука, передає "Главред".

За його словами, у радянські часи кожен офіцер після демобілізації отримував безкоштовне житло, і, природно, вважалося дуже престижним вийти на пенсію в Севастополі та отримати житло в Криму.

"Дуже багато військових моряків намагалися дослужувати свої останні 2, 3, 5 років саме у Севастополі. Після цього, виходячи на пенсію, вони отримували в Криму житло. Природно, туди перебиралися їхні сім'ї, діти дітей", - каже Тука.

Він зазначив, що саме тому з часів СРСР у Криму залишилася велика спадщина з військових і відставних пенсіонерів із сім'ями, які перебралися на півострів напередодні виходу на заслужений відпочинок.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Кримчани знайшли вибуховий "подарунок" Другої світової війни

"Те ж саме відбувається і зараз. Якщо протягом останніх 25 років цей процес більш-менш стримувався в Україні, то зараз у Росії руки розв'язані та відбувається масове заселення членів сімей військовослужбовців. Це, до речі, вважається одним із злочинів проти людяності - зміна етнічного складу населення на окупованих територіях. Це Росія зараз активно і робить", - додав посадовець.

Україна має обґрунтовані підозри про наявність на окупованому Криму російської ядерної зброї. Не відкидається варіант підготовки інфраструктури для її розміщення.

Зараз ви читаєте новину «Тука розповів, який радянський спадок призвів до анексії Криму». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 11170
Голосування Чи потрібно відновлювати постачання води з Дніпра в окупований Крим?
  • Ні. Окупанти повинні самотужки забезпечувати окуповану територію
  • Так. Там також живуть люди
  • Потрібно воду продавати задорого
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути