Ексклюзиви
пʼятниця, 03 березня 2017 17:51

Три роки тому росіяни вбили першого українця з моменту незаконного вторгнення РФ

Три роки тому росіяни вбили першого українця з моменту незаконного вторгнення РФ

Три роки тому загинув перший українець, убитий російськими агресорами при вторгненні в Україну.

Про це у своєму Facebook написав журналіст Юрій Бутусов.

"Рівно три роки тому о 07:30 житель Сімферополя 39-річний Решат Аметов вийшов з дому - він прямував до військкомату, щоб, згідно з указом про мобілізацію, стати до лав захисників України", - написав журналіст.

Решат мав трьох дітей, дружину, велику родину, але він зробив те, що вимагав від нього громадянський обов'язок. Військкомат не працював, і чоловік пішов на мітинг за підтримку України.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Кров`ю Крим повертати не варто" - колишній віце-прем'єр півострова

"Приблизно о 12:00 Решата прямо на мітингу викрали невідомі, вивезли в гори, по-звірячому катували і спотворили. А потім застрелили в упор - вбивця вистрілив в око", - повідомляє Бутусов.

Решат Медатович Аметов став першим героєм і першою жертвою російського вторгнення. Очевидно, що його викрали російські спецслужби, але, не зважаючи на тортури, не зламався, Для залякування всіх українців його демонстративно викрали і вбили.

"Коли Путін та інші російські негідники кажуть про "безкровне приєднання Криму", про "референдум", вони намагаються цим змовкнути про пам'ять убитих українців, хочуть приховати пам'ять про російський терор і злочини російських військових. Але ми не забудемо. Решату випало стати першим. Він знав про небезпеку, але зробив свій вибір", - написав у посту журналіст.

Після окупації життя кримських татар змінилося докорінно. Про це Gazeta.ua розповів Різа Шевкиєв, заступник голови Меджлісу кримськотатарського народу.

Зараз ви читаєте новину «Три роки тому росіяни вбили першого українця з моменту незаконного вторгнення РФ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 11170
Голосування Чи потрібно відновлювати постачання води з Дніпра в окупований Крим?
  • Ні. Окупанти повинні самотужки забезпечувати окуповану територію
  • Так. Там також живуть люди
  • Потрібно воду продавати задорого
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути