неділя, 26 лютого 2017 20:02

"Кров`ю Крим повертати не варто" - колишній віце-прем'єр півострова

"Кров`ю Крим повертати не варто" - колишній віце-прем'єр півострова

"Окупаційна влада в Криму не довіряє нікому. З підозрою ставиться навіть до тих, хто підтримав окупацію", - про це Gazeta.ua розпов колишній віце-прем'єр Криму Андрій Сенченко.

"У Криму, як і у всій Росії, тоталітарний режим. Але там він посилений втричі. Єдине, що можна назвати опозицією — партизанський рух. Більшість українців та кримських татар, які там за лишилися, невдоволені окупацією. А саме рівнем життя і атмосферою. І головне - ступенем особистої безпеки", - каже Сенченко.

Екс віце-прем`єр каже, що Росія панічно боїться інакомислення. Затримують, коли люди збираються більше трьох. За публікації в соціальних мережах. Під постійним наглядом ті, хто просто не вийшов з прапорцями кликати Путіна. Будь коли до репресивної машини можуть ті, хто підтримував Україну.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Не можна розділяти Севастополь з Україною" - як почалася окупація Криму

"Влада з підозрою ставиться навіть до тих, хто плескала в долоні армії РФ. Режим не довіряє нікому. Особливу увагу акцентують на молоді. Її постійно "зомбують" у школах російською пропагандою. Юнаків призовного віку забирають в армію. Імовірно потім відправлятимуть воювати на Донбас. Згідно з резолюцією ООН, армія країни-окупанта не може поповнюватися призовниками з окупованої території", - каже політик.

"Не варто сподіватись на партизанщину в Криму. Найгірший шлях повернення — через кров наших громадян. Ми ще маємо багато важелів впливу на півострів. Наприклад, економічний тиск. Разом з ЄС маємо посилювати його, поки Росія не погодиться на зустріч в форматі Будапештського меморандуму. Через політичний та економічний тиск окуповану територію Росія повинна віддати", - пояснює Сенченко.

Екс-голова Меджлісу кримськотатарського народу Мустафа Джемілєв заявив, що військовий шлях повернення Криму є безперспективним. Оскільки спричинить етнічні чистки і зробить півострів безлюдним.

Зараз ви читаєте новину «"Кров`ю Крим повертати не варто" - колишній віце-прем'єр півострова». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 11170
Голосування Чи потрібно відновлювати постачання води з Дніпра в окупований Крим?
  • Ні. Окупанти повинні самотужки забезпечувати окуповану територію
  • Так. Там також живуть люди
  • Потрібно воду продавати задорого
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути