вівторок, 11 грудня 2018 08:24

Суддю-зрадника на посаді не поновлювали - ВСУ

Суддю-зрадника на посаді не поновлювали - ВСУ
Верховний суд України не поновлював на посаді підозрюваного у державній зраді суддю Валерія Чорнобука. Фото - Новинарня

Верховний суд України не поновлював на посаді підозрюваного у державній зраді суддю Валерія Чорнобука попри скасування постанови Верховної Ради про його звільнення. Про це повідомляє прес-служба суду.

"Рішення Верховного суду про визнання незаконною та скасування постанови Верховної Ради України, якою Чорнобука звільнено з посади судді, не є підставою для поновлення позивача на посаді судді. Подальше вирішення питання про звільнення Чорнобука з посади судді належить до повноважень Вищої ради правосуддя", - йдеться у повідомленні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Києві потрапив за ґрати суддя з Криму

У суді пояснили, що скасували постанову Верховної Ради про звільнення Чорнобука через процедурні порушення при її ухваленні парламентарями. Подібні рішення стосуються загалом 29 суддів, яких парламент звільнив на позачерговому засіданні 29 вересня 2016 року.

Верховний суд зазначає, що екс-судді не було завчасно повідомлено про засідання Верховної Ради. Окрім того, кількість зареєстрованих у залі депутатів була меншою від кількості тих, хто проголосував. У суді повідомили, що у день звільнення Чорнобука зареєструвалися 264 депутати, а участь у голосуванні взяли 278.

Напередодні з'явилася інформація, що суддю Апеляційного суду Дніпропетровської області та екс-главу Апеляційного суду АР Крим Валерія Чорнобука, якому інкримінують порушення присяги, поновили на посаді. Відповідне рішення ухвалив Верховний суд України. Воно датоване 28 листопада. У той час Чорнобуку вже обрали запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

Зараз ви читаєте новину «Суддю-зрадника на посаді не поновлювали - ВСУ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 11170
Голосування Чи потрібно відновлювати постачання води з Дніпра в окупований Крим?
  • Ні. Окупанти повинні самотужки забезпечувати окуповану територію
  • Так. Там також живуть люди
  • Потрібно воду продавати задорого
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути