вівторок, 24 грудня 2019 18:30

Студентам легше буде виїхати на навчання із Криму

Студентам легше буде виїхати на навчання із Криму
Уряд вдосконалює в'їзд та виїзд у тимчасово окупований Крим / фото: Держприкордонслужба

В Кабінеті міністрів удосконалять порядк в'їзду та виїзду з окупованого Криму студентів та громадян України, які не досягли 16-річного віку.

Проектом постанови Кабінету Міністрів України "Про внесення змін до пункту З Порядку в'їзду на тимчасово окуповану територію України та виїзду з неї" розглянуть найближчим часом, повідомляє Український мілітарний портал.

Виїзд з України громадян, які не досягли 16-річного віку, здійснюється за згодою обох батьків та в їх супроводі або в супроводі осіб, уповноважених ними, які на момент виїзду з України досягли 18-річного віку.

Окрім того, Правилами встановлюється, зокрема, процедура виїзду з України громадян, які не досягли 16-річного віку, в супроводі одного з батьків (за нотаріально посвідченою згодою другого з батьків та без такого посвідчення) або інших осіб, уповноважених одним з батьків за нотаріально посвідченою згодою.

Виїзд громадян України, які не досягли 16-річного віку, здійснюється через контрольні пункти за умови пред'явлення паспорта громадянина України, або паспорта громадянина України для виїзду за кордон, або проїзного документа дитини у супроводі одного з батьків.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Українське МЗС відреагувало на візит Путіна до Криму

Запропоновані проектом постанови зміни створять умови для заохочення мешканців тимчасово окупованої територій для вступу в університети України.

Станом на 23 грудня в Україні обліковано 1 млн 432 тис. 290 переселенців із тимчасово окупованих територій Донецької і Луганської областей та Автономної Республіки Крим.

Зараз ви читаєте новину «Студентам легше буде виїхати на навчання із Криму». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 11170
Голосування Чи потрібно відновлювати постачання води з Дніпра в окупований Крим?
  • Ні. Окупанти повинні самотужки забезпечувати окуповану територію
  • Так. Там також живуть люди
  • Потрібно воду продавати задорого
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути