понеділок, 23 грудня 2019 22:52

Українське МЗС відреагувало на візит Путіна до Криму

Українське МЗС відреагувало на візит Путіна до Криму
МЗС України відправило ноту протесту в Росію через візит Путіна до Криму. Фото: Jkl

Міністерство закордонних справ України направило ноту протесту у російське МЗС через візит президента РФ Володимира Путіна до Криму і відкриття руху по залізничній частині мосту через Керченську протоку.

"Ні поїздки російських чиновників в Крим, ні будівництво моста, як і будь-які інші дії окупаційної адміністрації, жодним чином не можуть змінити закріплений в Конституції України статус Автономної Республіки Крим і міста Севастополь як невід'ємною частини території України в її міжнародно визнаних кордонах", - сказано в повідомленні МЗС.

Дипломати нагадали, що дії Москви щодо так званого Кримського моста грубо порушують Конвенцію ООН з морського права 1982 року, двосторонні договірні зобов'язання перед Україною і фундаментально суперечать загально визнаним нормам і принципам міжнародного права.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Повідомили, на скільки збільшилось в Україні зареєстрованих переселенців

"Ні Україна, ні одна цивілізована держава світу не визнає підставово мізерні спроби Кремля легітимізувати анексію частини суверенної території України. У черговий раз підкреслюємо, що Російська Федерація як держава-окупант несе повну відповідальність за наслідки своїх міжнародно протиправних діянь. Вимагаємо від російської сторони припинити протиправні дії і будь-яку діяльність на тимчасово окупованих Російською Федерацією територіях України - в Автономній Республіці Крим і м. Севастополь. Російській стороні передано відповідну ноту протесту", - зазначили в міністерстві.

23 грудня окупанти відкрили залізничний рух по незаконно збудованому мості через Керченську протоку. В відкритті прийняв участь президент Росії Володимир Путін, який на рейковому автобусі прослідував із окупованої Керчі до російської станції Тамань.

Зараз ви читаєте новину «Українське МЗС відреагувало на візит Путіна до Криму». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 11170
Голосування Чи потрібно відновлювати постачання води з Дніпра в окупований Крим?
  • Ні. Окупанти повинні самотужки забезпечувати окуповану територію
  • Так. Там також живуть люди
  • Потрібно воду продавати задорого
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути