Ексклюзиви
вівторок, 10 жовтня 2017 10:38

Стало відома умова, за якої Росія піде на анексію Донбасу

Стало відома умова, за якої Росія піде на анексію Донбасу
Путін мріє обміняти Крим на звільнення Донбасу. Фото twitter.com

Президент Росії Володимир Путін може піти на анексію Донбасу, якщо Захід продовжуватиме політику невизнання законної анексії Криму.

Про це заявив екс-радник президента РФ Андрій Ілларіонов в інтерв'ю виданню "Сегодня".

"Доти, поки у Путіна зберігатиметься надія на розмін окупованого Донбасу на визнання Заходом анексії Криму, ситуація в цілому зберігатиметься без змін. Якщо ж він переконається, що неприйняття Заходом анексії Кримом носить не ситуативний, а принциповий характер, то в якийсь момент він може анексувати і окупований зараз Росією Донбас", - сказав Ілларіонов.

Андрій Ілларіонов звернув увагу, що на відміну від самопроголошеного Придністров'я, окупований Донбас має спільний кордон з Росією. Збільшення території Росії може сприяти для Путіна збільшенням рейтингу під час виборів.

На утримання Донбасу витрачається незначна частина бюджету РФ.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Росія готується до наступу на Донбасі.

"На окупованому Росією Донбасі зараз живе близько 3 млн осіб. Це приблизно 2% від нинішнього населення Росії. Тобто межа прогнозованого збільшення витрат з російського бюджету – 2%. Плюс до цього в ОРДЛО йде якась економічна діяльність, видобувають вугілля, є металургія, хімія, машинобудування, відповідно, є якісь доходи і якісь податки", - підкреслив Ілларіонов.

Спостерігачі ОБСЄ помітили завантажені пшеницею 15 вантажівок із російськими номерами, які стояли у черзі на виїзд. У 2014-2015 окупанти ще різали заводи на метал і вивозили в Росію. Тепер же везуть насіння соняшнику, пшеницю, яблука.

Зараз ви читаєте новину «Стало відома умова, за якої Росія піде на анексію Донбасу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 11170
Голосування Чи потрібно відновлювати постачання води з Дніпра в окупований Крим?
  • Ні. Окупанти повинні самотужки забезпечувати окуповану територію
  • Так. Там також живуть люди
  • Потрібно воду продавати задорого
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути