вівторок, 25 вересня 2018 09:59

Стало відомо, чи платили українські кораблі за прохід під Керченським мостом

Стало відомо, чи платили українські кораблі за прохід під Керченським мостом
"Донбас" і "Корець" не платили окупантам за прохід через Керченську протоку. Фото: Кореспондент

Українські кораблі Військово-морських сил України "Донбас" і "Корець" скористалися послугами керченського лоцмана, але не платили йому.

23 вересня вони йшли через Керченську протоку до порту Маріуполя. Про це розповів перший заступник командувача Військово-морських сил України Андрій Тарасов, передає Крим.Реалії.

"Ми нічого не платили, і питання про оплату навіть не стояло. Це фейк російських ЗМІ, тому що з нашої сторони питання про оплату не піднімалося ", - зазначив він.

Про те, що на борту українського судна знаходиться лоцман з окупованого Криму, підтвердив генеральний директор окупованих Росією "Кримських морських портів" Олексій Волков.

"Лоцманську проводку українських військових суден Керченською протокою здійснило підприємство "Кримські морські порти", яке розпоряджається лоцманською службою в Керчі", - повідомляється.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Українські кораблі біля Керченського мосту супроводжує літак-розвідник США

Підконтрольні Кремлю ЗМІ з посиланням на Росморречфлот поширювали інформацію, що при проході 2 кораблів через Керченську протоку була проведена оплата лоцманській службі.

20 вересня пошуково-рятувальне судно A500 "Донбас" і морський буксир A830 "Корець" вирушили з походом із Західної військово-морської бази ВМС України в Одесі до Маріуполя, де стануть основою новоствореної військово-морської бази українського флоту на Азовському морі.

23 вересня українським кораблям "Донбас" та "Корець" вдалося безперешкодно пройти під Керченським мостом. Українські судна "супроводжували" російські катери так званої берегової охорони окупованого Криму.

Зараз ви читаєте новину «Стало відомо, чи платили українські кораблі за прохід під Керченським мостом». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 11170
Голосування Чи потрібно відновлювати постачання води з Дніпра в окупований Крим?
  • Ні. Окупанти повинні самотужки забезпечувати окуповану територію
  • Так. Там також живуть люди
  • Потрібно воду продавати задорого
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути