середа, 30 серпня 2017 18:28

США і НАТО мають направити кораблі до Керчинської протоки — американський експерт

США і НАТО мають направити кораблі до Керчинської протоки — американський експерт
Американські військові кораблі мають прибути до Азовського моря, щоб стримати нахабність Путіна. Фото: ТВ Центр

Росія закрила Керчинську протоку і відрізала порти Маріуполя та Бердянська від Чорного моря. У відповідь США і НАТО мають відправити військові кораблі в Азовське море - через протоку. Це дасть зрозуміти Путіну, що він не може безкарно кроїти кордони.

Таких висновків дійшов американський аналітик Стівен Бланк. Відповідну статтю опублікувало видання Atlantic Council.

Через закриття протоки Путін намагається демонструвати "велику силу рівності зі Сполученими Штатами". Але санкції не дають РФ вільно діяти. Агресор скорочує оборонні витрати і життєво важливі внутрішні інвестиції.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Трамп-молодший погодився в закритому режимі дати свідчення щодо РФ

"Продовжувати військову ескалацію для Путіна стає дедалі складніше. Росія досягла економічних і стратегічних меж своїх можливостей для повномасштабного вторгнення в Україну. Російська армія нараховує близько 350 тис солдат, однак лише близько третини із них "придатні для бойових дій". Якщо ж глава Кремля все ж вирішить піти у відкритий наступ, це спровокує відповідь Європи, посилить її згуртованість. Не виключено, що в такому разі НАТО передасть оборонне озброєння для України", - зазначив Бланк.

Вашингтон не збирається укладати окремої угоди з Росією щодо врегулювання збройного конфлікту на Донбасі, не підключаючи до процесу Київ. Про це заявив спеціальний представник США по Україні Курт Волкер.

Зараз ви читаєте новину «США і НАТО мають направити кораблі до Керчинської протоки — американський експерт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі