вівторок, 29 серпня 2017 15:40

США пообіцяли не вирішувати долю Донбасу за спиною України

США пообіцяли не вирішувати долю Донбасу за спиною України
США не збираються домовлятися з Росією за спиною України, каже Курт Волкер. Фото: rferl.org

Вашингтон не збирається укладати окремої угоди з Росією щодо врегулювання збройного конфлікту на Донбасі, не підключаючи до процесу Київ.

Про це заявив спеціальний представник США по Україні Курт Волкер в інтерв'ю Deutsche Welle, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

"Це абсолютно точно не відбудеться. Цього немає, і не буде жодної окремої угоди над головами українців або за спинами європейців", - сказав він.

Вашингтон підтримує процес щодо врегулювання ситуації на сході в нормандському форматі (Україна, Франція, Німеччина, РФ), але не має наміру ставати його частиною або очолювати його, додав Волкер.

Він заявив: Україна є одним із пріоритетних напрямків міжнародної політики адміністрації президента США Дональд Трампа.

"Вона є важливою. Є багато інших справ у двосторонніх відносинах між США і Росією, які є важливими. Є такі міжнародні проблеми, як Сирія і Північна Корея. Вони всі важливі, але Україна також важлива", - сказав Волкер.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Законопроект про реінтеграцію Донбасу на 99% готовий

Росія анексувала Крим у березні 2014-го. Влітку того ж року збройні сили РФ почали брати пряму участь у бойових діях проти Збройних сил України на Донбасі.

Мінські угоди лідери Німеччини, Франції, України та Росії погодили в лютому 2015-го. Документ передбачає відновлення повного контролю України над кордоном і виведення з Донбасу "всіх іноземних військових формувань".

Зараз ви читаєте новину «США пообіцяли не вирішувати долю Донбасу за спиною України». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути