Ексклюзиви
субота, 03 лютого 2018 20:50

Співробітниць Маріупольського музею засудили за передачу картин до Криму

Співробітниць Маріупольського музею засудили за передачу картин до Криму
Суд виніс вирок співробітницям Маріупольського музею. Фото: "Останній Бастіон"

Жовтневий районний суд Маріуполя Донецької області засудив двох співробітниць Маріупольського краєзнавчого музею за службове недбальство.

Вирок опублікували на сайті Єдиного державного реєстру судових рішень.

Суд визнав Ольгу Чаплинську і Наталію Курьонишеву винними у тому, що вони у березні 2014 року передали 52 картини XVIIІ-XX ст. в окупований Крим.

У ході розслідування було з'ясовано, що співробітниці Маріупольського музею одноосібно розірвали договір про експонування картин, які доставили із Сімферополя на виставку, і повернули їх назад до Криму, за проханням директора "Сімферопольського художнього музею".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Вовки, зубри, і дерева до стелі: показали вражаючий музей лісу

Суд дійшов до висновку, що Чаплинська і Курьонишева були службовими та матеріально-відповідальними особами, які усвідомлювали ситуацію в країні у зв'язку із захопленням на той час державних будівель та органів державної влади України на території Автономної Республіки Крим та Севастополі російськими військови, і тому винні у скоєнні злочину.

Суд покарав Чаплинську і Курьонишеву позбавленням волі строком на 3 роки з позбавленням права обіймати посади, пов'язані із здійсненням організаційно-розпорядчих або адміністративно-господарських обов'язків строком на рік.

З Феодосійської галереї Айвазовського до Росії вивезли 38 картин. У соцмережах феодосійці висловлюють побоювання, що картини Айвазовського можуть з Москви не повернути, або в кращому випадку повернуть не оригінали, а копії-підробки.

Зараз ви читаєте новину «Співробітниць Маріупольського музею засудили за передачу картин до Криму». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 11170
Голосування Чи потрібно відновлювати постачання води з Дніпра в окупований Крим?
  • Ні. Окупанти повинні самотужки забезпечувати окуповану територію
  • Так. Там також живуть люди
  • Потрібно воду продавати задорого
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути