пʼятниця, 25 листопада 2022 11:16

Спецтема: Війна Росії проти України

Співачку Лободу зроблять персоною нон ґрата у Литві: відома причина

Співачку Лободу зроблять персоною нон ґрата у Литві: відома причина
Виконавиця Світлана Лобода зайняла проукраїнську позицію після повномасштабного вторгнення Росії. Фото: instagram.com/lobodaofficial

Співачку Світлану Лободу додадуть до списку небажаних осіб у Литві через її гастролі у тимчасово окупованому Росією Криму.

Цю інформацію підтвердила представниця міністра закордонних справ Пауліна Левіцькіте, пише балтійське інформаційне агентство BNS.

Персоною нон ґрата Лободу хочуть зробити на тлі анонсованого нею туру великими містами Литви у листопаді та грудні.

"Після консультацій з українськими партнерами ми вносимо виконавця до списку персон нон ґрата", – повідомили у МЗС Литви.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На третій місяць війни: Лобода відкрила центр допомоги для постраждалих

За словами міністра культури Симонаса Кайріса, ця виконавиця є громадянкою України і зараз проживає в Латвії. Тому, на відміну від виконавців із російським паспортом, їй не заборонено в'їзд до країни автоматично.

"Організатори приватних заходів повинні знати, що вони ризикують, що таку особу, яка становить певні ризики, можна будь-якої миті додати до списку – це вже є у судовій практиці. І тоді вони теж ризикують своїми інвестиціями", – зазначив Кайріс.

Світлана Лобода вела активну концертну діяльність у Росії після окупації Криму та початку російської агресії на Донбасі.

Після повномасштабного вторгнення Росії в Україну Лобода не одразу заговорила про війну. Лише у березні співачка почала публічно заявляти про те, що російські війська вдерлися на територію суверенної держави і вчиняють там злочини. Також виконавиця почала займатися благодійністю та відправляла в Україну гуманітарну допомогу.

У Росію виконавиці в'їзд заборонений через її підтримку України та засудження так званої "спецоперації".

Зараз ви читаєте новину «Співачку Лободу зроблять персоною нон ґрата у Литві: відома причина». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 11170
Голосування Чи потрібно відновлювати постачання води з Дніпра в окупований Крим?
  • Ні. Окупанти повинні самотужки забезпечувати окуповану територію
  • Так. Там також живуть люди
  • Потрібно воду продавати задорого
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути