субота, 11 вересня 2021 13:45

Смартфон Xiaomi не працює в Криму: назвали причину

Смартфон Xiaomi не працює в Криму: назвали причину
Заборона стосується не лише окупованого Криму, але й Ірану, Сирії, Північної Кореї, Судану та Куби. Фото: Amarnath Radhakrishnan from Pexels

Власники смартфона Xiaomi не зможуть користуватися гаджетом на території анексованого Криму. Після перетину кордону техніка автоматично блокується. Все тому, що покупцям заборонено експортувати телефони на території, які перебувають під санкціями.

Про це повідомляє сайт XDA Developers.

Заборона стосується не лише окупованого Криму, але й Ірану, Сирії, Північної Кореї, Судану та Куби.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ЄС офіційно продовжив санкції проти РФ

"Гаджети блокують за кілька днів після першого ввімкнення та активації смартфона. Усі функції пристрою стають недоступними. Замість них на екрані з'являється напис "Політика Xiaomi не дозволяє продаж або експорт продукту на території, на якій ви намагалися активувати його. По додаткову інформацію звертайтеся безпосередньо до продавців", - зазначено в новині XDA Developers.

В угоді користувача на офіційному сайті Xiaomi є пункт 14.2. У ньому зазначено, що покупцям заборонено експортувати телефони у ці регіони, адже вони перебувають під санкціями.

Восьмий рік триває агресія РФ проти України. 2014-го російський окупант захопив Крим. Також російська армія захопила райони Донецької та Луганської областей. Там діють російські окупаційні адміністрації.

З початку російської агресії на Донбасі під час боїв загинули 2694 українських військовослужбовців, зазнали поранень 10 237, повідомляли Збройні сили України в травні.

У серпні на Донбасі загинули дев'ять українських бійців - найбільше за останні два роки, коли було оголошене всеосяжне перемир'я у зоні Операції об'єднаних сил.

Зараз ви читаєте новину «Смартфон Xiaomi не працює в Криму: назвали причину». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 11170
Голосування Чи потрібно відновлювати постачання води з Дніпра в окупований Крим?
  • Ні. Окупанти повинні самотужки забезпечувати окуповану територію
  • Так. Там також живуть люди
  • Потрібно воду продавати задорого
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути