Ексклюзиви
субота, 18 січня 2020 11:56

Сумує за онукою - консул відвідав кримського політв'язня

Сумує за онукою - консул відвідав кримського політв'язня
Севастопольський міський суд 4 квітня цього року засудив Володимира Дудку до 14 років в'язниці.Зараз він знаходиться в колонії №11 Ставропольського краю Росії. Фото: Крим. Реалії

Виконуючий обов'язки генерального консула України в Ростові-на-Дону Тарас Малишевський відвідав засудженого в окупованому Севастополі у "справі українських диверсантів" Володимира Дудку, який перебуває в колонії №11 Ставропольського краю Росії.

"У колонію №11 він прибув 29 грудня, 10 днів пробув на карантині. Розповідав, що його посадили на дієту. Іноді буває "стрибає" тиск, тонометр поки що не віддали", – розповів Крим.Реалії Малишевський.

За його словами, Дудка часто відвідує церкву на території колонії.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Кримських політв'язнів етапували у жахливих умовах

"Каже, що дуже сумує за онукою, передає всім привіт: родичам, правозахисникам в Києві, колишньому політв'язню Євгену Панову", – додав консул.

9 листопада 2016 року в Севастополі затримали співробітників кримського аналітичного центру "Номос" Дмитра Штиблікова і Олексія Бессарабова, а також їхнього близького друга Володимира Дудку. Усіх трьох звинуватили в підготовці диверсій в анексованому Криму на замовлення української розвідки.

Севастопольський міський суд 4 квітня цього року засудив Дудку і Бессарабова до 14 років в'язниці. Суд також призначив кожному штраф. Верховний суд Росії відхилив скаргу захисту і затвердив вирок Дудці і Бессарабову.

Зараз ви читаєте новину «Сумує за онукою - консул відвідав кримського політв'язня». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 11170
Голосування Чи потрібно відновлювати постачання води з Дніпра в окупований Крим?
  • Ні. Окупанти повинні самотужки забезпечувати окуповану територію
  • Так. Там також живуть люди
  • Потрібно воду продавати задорого
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути