пʼятниця, 27 травня 2022 17:39

Спецтема: Війна Росії проти України

Сказали, скільки кримчан відправили воювати проти України

Сказали, скільки  кримчан відправили  воювати проти України
Окупанти відправляють на війну кримських татар. Фото: eastnews.ua

До 5 тис. строковиків з окупованого Криму змушують воювати проти України.

Значна частина з них може бути громадянами України, повідомило Представництво президента України в АР Крим.

"За нашими даними, переважна частина загиблих кримчан - люди віком 19-22 роки. Тож можна зробити висновок, що принаймні частина з них були строковиками. Йдеться передусім про севастопольців", - йдеться у повідомленні.

До повномасштабної агресії залучають кримських татар. Корінний народу Криму використовують як "гарматне м'ясо" та для створення фейкової картинки про нібито підтримку кримськими татарами повномасштабної агресії РФ. На стратегічному рівні намагаються чинити спротив деокупації півострова.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На Херсонщині росіяни викрали подружжя кримських татар і запроторили до катівні в училищі

"Загибель кримчан у складі збройних сил РФ, зокрема строковиків, не стала каталізатором суспільного невдоволення. Навіть рідні загиблих чи "безвісти зниклих" висловлюють претензії військовому командуванню лише в особистих листуваннях, месенджерах чи дописах у соцмережах", - додали в представництві.

Тим часом формула "безвісти зниклий" дає змогу окупаційним адміністраціям економити на виплатах родичам загиблих військовослужбовців.

У Південній бухті Севастополя на підводні човни Чорноморського флоту РФ вантажать ракети. Біля причалів пришвартовані два човни проєкту "Варшав'янка". До одного з причалів два портові буксири притягли самохідний плавучий кран СПК-46150. На східному березі бухти поряд із причалами стоять два довгомірні КамАЗи - в їхніх кузовах видно транспортно-пускові контейнери з ракетами.

Зараз ви читаєте новину «Сказали, скільки кримчан відправили воювати проти України». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 11170
Голосування Чи потрібно відновлювати постачання води з Дніпра в окупований Крим?
  • Ні. Окупанти повинні самотужки забезпечувати окуповану територію
  • Так. Там також живуть люди
  • Потрібно воду продавати задорого
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути