четвер, 20 вересня 2018 18:32

"Сильно схуд, одну з ніг не відчуває" - Денісова розповіла про кримського політв'язня

"Сильно схуд, одну з ніг не відчуває" - Денісова розповіла про кримського політв'язня
Кримський політв'язень знаходиться в майже критичному стані. Фото: Сtrcenter

Арештований кримськотатарський активіст Асан Чапух голодує вже шостий день, стан його здоров'я стрімко погіршується.

В'язень знаходиться в СІЗО Сімферополя, йому не надають необхідної медичної допомоги. Про це повідомила уповноважений Верховної Ради з прав людини Людмила Денісова у Facebook.

"У нього постійно підвищений тиск, політв'язень сильно схуд, одну з ніг не відчуває, німіє права рука. Йому вже настільки важко, що пересуватись самому майже неможливо: на зустріч з адвокатом Асана під руки виводять інші ув'язнені", - написала вона.

Денісова також зазначили, що в СІЗО з Чапухом поводяться дуже жорстоко.

"65-річного Асана окупанти незаконно звинувачують у так званій "справі Веджіє Кашка". Він голодує вже шостий день. Представники кремлівської каральної машини не надають йому невідкладної медичної допомоги та не відпускають під домашній арешт", - розповіла омбудсмен.

"За словами Асана, в СІЗО йому дають якусь таблетку від тиску. Час від часу вивозять в цивільну лікарню Сімферополя для обстеження, але не для допомоги. На цьому все", - додала омбудсмен.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Прикордонників обміняли на офіцерів ФСБ

Політв'язень знаходиться майже в критичному стані. У зв'язку з цим Денисова відправила листа російському уповноваженому з прав людини Тетяні Москальковій з вимогою надати довідку про стан здоров'я Чапуха. Український омбудсмен також вимагає обґрунтувати, чому йому не забезпечили належні умови утримання, в тому числі надання адекватної медичної допомоги.

Денісова також відправила відповідне звернення до міністра закордонних справ Павла Клімкіна, щоб МЗС своїми каналами направило ноту російській владі.

23 листопада 2017 року силовики затримали в анексованому Сімферополі групу кримських татар – Асана Чапуха, Бекіра Дегерменджі, Кязім Аметова і Руслана Трубача. Їх звинувачують у вимаганні у громадянина Туреччини $7 тис. 24 грудня їх арештували.

Зараз ви читаєте новину «"Сильно схуд, одну з ніг не відчуває" - Денісова розповіла про кримського політв'язня». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 11170
Голосування Чи потрібно відновлювати постачання води з Дніпра в окупований Крим?
  • Ні. Окупанти повинні самотужки забезпечувати окуповану територію
  • Так. Там також живуть люди
  • Потрібно воду продавати задорого
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути