пʼятниця, 26 квітня 2019 17:09

Сенцова катують у російській тюрмі

Сенцова катують у російській тюрмі
Росіяни відкидають прямі факти катувань українського режисера. Фото: Let my people go

Росіяни заперечують факт катування політв'язня, режисера Олега Сенцова.

У Мін'юсті Росії стверджують, що українця не били, а синці та гематоми на його тілі мають "альтернативне походження", йдеться у відповіді росіян Європейському суду з прав людини, пишуть пропагандиські ЗМІ.

Росіяни заявили, що "провели ретельне розслідування" його заяви про жорстоке поводження і не знайшли жодних порушень.

Додали, що вважають вирок режисеру цілком справедливим.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Окупанти саджатимуть кримчан у тюрму за зв'язок з українцями

25 серпня 2015-го Північно-Кавказький окружний військовий суд у Ростові-на-Дону засудив Олега Сенцова до 20 років суворого режиму. Він був захоплений російськими силовиками в Криму 11 травня 2014-го. Українця звинувачували в нібито підготовці терактів на півострові під час його окупації Росією. Пізніше Сенцова звинуватили в зберіганні зброї та вибухівки.

Підконтрольний окупантам "Верховний суд" Криму продовжить утримувати інваліда, кримськотатарського проукраїнського активіста Едема Бекірова у СІЗО.

"Судді" вирішили утримувати у тюрмі до 12 червня, пишуть Крим.Реалії. Адвокат Іслям Веліляєв каже, що стан здоров'я Бекірова погіршується.

"Посилилася набряклість і з'явилися болі у лівій частині грудей. Я клопотав, щоб Бекірова перевели хоча б під домашній арешт, тому що у такому стані людину потрібно відпускати і лікувати, а не тримати у СІЗО. "Суд" вислухав, пішов до нарадчої кімнати і доводи не прийняв. Відхилив апеляцію та залишив Едема Бекірова в СІЗО", - розповів адвокат.

Кримськотатарського активіста Едема Бекірова звинувачують в поширенні 10 кг тротилу і бойових патронів. За свідченням "свідка", Бекіров передав йому вибухівку та боєприпаси, які він повинен був сховати в районі Красноперекопська, але вирішив розкрити цей задум спецслужбам ФСБ.

Зараз ви читаєте новину «Сенцова катують у російській тюрмі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 11170
Голосування Чи потрібно відновлювати постачання води з Дніпра в окупований Крим?
  • Ні. Окупанти повинні самотужки забезпечувати окуповану територію
  • Так. Там також живуть люди
  • Потрібно воду продавати задорого
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути