вівторок, 14 листопада 2017 10:30

Сенцов відмовився працювати в тюремному театрі

Сенцов відмовився працювати в тюремному театрі
Олег Сенцов вже покинув штрафний ізолятор і знаходиться в загоні. Фото: tsn.ua

Українського політв'язня в Росії Олега Сенцов тримали в штрафному ізоляторі у виправній колонії №8 у місті Лабитнангі Ямало-Ненецького автономного округу через призначене раніше покарання.

Про це розповів адвокат Сенцова Дмитро Дінзе. Інформує "Крим.Реалії".

За словами адвоката, Сенцова перевели з Якутська через "громадську активність і його підтримку" в Якутії. Рішення про етапування прийняли 21 липня, проте перевели через півтора місяці.

"Перевели, оскільки порахували, що йде громадська активність в Якутії, пов'язана з його підтримкою. І керівництво ФСВП 21 липня прийняв рішення про переведення його в Лабитнангі, у виправну колонію №8, "Білий ведмідь". Наказ був відданий 21 липня, і тільки через півтора місяця вирішили перевести саме в зв'язку з активною підтримкою по всіх фронтах, і з активними діями на підтримку. За все, що відбувалося в Якутії, пов'язане з ним, його за це карали. Садили кілька разів в ШІЗО (штрафний ізолятор - КР)", - розповів Дмитро Дінзе.

Адвокат зауважив, що Олег Сенцов вже покинув штрафний ізолятор і знаходиться в загоні. З ним у бараку ще 60 осіб.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Віднесеного на батуті в Крим судитимуть за незаконний перетин кордону

"Колонія відрізняється строгим виконанням правил внутрішнього розпорядку. Основне виробництво в колонії - обробка каменю та виготовлення кам'яних виробів. Але крім цього, є роботи в бібліотеці, театрі та місцевої кіностудії. Керівництво колонії запропонувало йому роботу, пов'язану з роботою театру і кіно, але він відмовився", - повідомив Дмитро Дінзе.

За словами адвоката, політв'язень сильно схуд і не має запасу їжі, хоча в тій в'язниці краще харчування, ніж в 15 інших північних колоніях.

13 листопада керівник міжнародної правозахисної організації "Агора" Павло Чиков заявив, що Олег Сенцов був поміщений в штрафний ізолятор. Російська сторона не прокоментувала переміщення Сенцова в ізолятор.

Нагадаємо, Олег Сенцов разом з Олександром Кольченко були затримані представниками російських спецслужб в Криму в травні 2014 по звинуваченню в організації терактів на півострові. Учора повідомили, що він провів два тижні в штрафному ізоляторі.

Зараз ви читаєте новину «Сенцов відмовився працювати в тюремному театрі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 11170
Голосування Чи потрібно відновлювати постачання води з Дніпра в окупований Крим?
  • Ні. Окупанти повинні самотужки забезпечувати окуповану територію
  • Так. Там також живуть люди
  • Потрібно воду продавати задорого
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути