Ексклюзиви
середа, 16 травня 2018 10:57

Сенцов оголосив голодування

Сенцов оголосив голодування
Політв'язень Олег Сенцов оголосив голодування, з вимогою звільнити всіх українців, затриманих в РФ / фото: Радіо Свобода

Політв'язень Олег Сенцов оголосив голодування з вимогою звільнити всіх українців, утримуваних в Росії та анексованому Криму.

Сенцов повідомив адвокату, що готувався до цього кроку два місяці, відмовляючись від передач та фізично готуючи організм, повідомляє "Громадське".

Адвокат Дмитро Дінзе попередив підзахисного про всі можливі наслідки, зокрема, незворотні для здоров'я. Однак Сенцов заявив, що готовий померти, якщо вимоги не будуть виконані.

"Я, Сенцов Олег, громадянин України, незаконно засуджений російським судом і утримуваний в колонії м. Лабитнангі, оголосив безстрокове голодування з 14 травня 2018 року. Єдиною умовою його припинення є звільнення всіх українських політв'язнів, які знаходяться на території РФ. Разом та до кінця! Слава Україні", - написав Сенцов у заяві.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Крадіжки речей і побої - Балух описав в листі російську тюрму

Сестра Сенцова Наталія Каплан висловила побоювання, що голодування може не принести результатів.

"Я не можу підтримати Олега в цьому. Мені здається, це нерозумно, і від голодування більше шкоди, ніж користі. Дуже страшно за нього. Олег 4 роки в пекельних умовах, без вітамінів, без сонця, без нормального харчування, під страшним психологічним пресом. Цей його крок змушує нервувати, але я знаю Олега і знаю, що він не відступить. Мені залишається тільки сподіватися, що він витримає і досягне поставленої мети", - заявила вона.

Зараз Сенцов сидить в одиночній камері. Адвокат Дінзе не виключає, що Сенцова направлять на примусове психіатричне обстеження і застосують примусове годування.

Українського режисера Олега Сенцова затримали російські спецслужби в Криму в травні 2014 року. Звинуватили в організації терактів на півострові. У серпні 2015 року суд в Ростові-на-Дону засудив Сенцова до 20 років колонії суворого режиму. Він свою провину не визнав.

На каналі "Україна" покажуть документальний фільм Аскольда Курова "Процес. Російська держава проти Олега Сенцова". Він розповідає про обставини сфабрикованої російськими спецслужбами справи українського режисера. Випуск кінострічки приурочений до четвертих роковин незаконного арешту Олега Сенцова.

Зараз ви читаєте новину «Сенцов оголосив голодування». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 11170
Голосування Чи потрібно відновлювати постачання води з Дніпра в окупований Крим?
  • Ні. Окупанти повинні самотужки забезпечувати окуповану територію
  • Так. Там також живуть люди
  • Потрібно воду продавати задорого
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути