понеділок, 29 жовтня 2018 11:51

Ще один російський підрозділ виявився причетним до окупації Криму: фото "героїв"
13

У захопленні та окупації Криму 2014-го брала участь російська 66 бригада управління ЗС РФ із Ставрополя.

Підрозділ входить до складу 49 загальновійськової армії Південного військового округу РФ. Причетність військових до злочинів довела міжнародна розвідувальна спільнота InformNapalm.

"66 бригада управління ЗС РФ брала участь в окупації Криму. Раніше фіксували участь військовиків 66 бригади управління ЗС РФ у війні на Донбасі та у Сирії. Про участь цього підрозділу в окупації Криму до цього часу інформації не було, у переліку військової прокуратури України ця бригада не названа," - йдеться у розслідуванні.

Російський військовий, який захоплював Крим у складі 66-ї бригади ЗС РФ. Мєшков Олександр Олександрович, 01.05.1995 р. н., м. Слов’янськ-на-Кубані, Краснодарський край РФ
Фото: informnapalm
Мєшков оновлював статуси у соцмережі, розповідаючи, що робив у Криму
В альбомі Олександра є фото літака Ан-30-100 на аеродромі Кіровське
В альбомі Олександра є фото літака Ан-30-100 на аеродромі Кіровське
Фото із окупованого Севастополя, розміщене на сторінці Мєшкова

Підрозділ російських окупантів вдалося викрити завдяки сторінці у соцмережі російського військовослужбовця Олександра Олександровича, який опублікував фото з медаллю за окупацію Криму.

Про відрядження до Криму Олександр писав такі статуси у розділі "замітки":

14.03.2014: Їду до Криму

27.03.2014: Ми відвоювали Крим

07.04.2014: Нагородили медаллю за звільнення Криму

"У альбомі окупанта знайдені фото, зроблені в Криму. Ось він на території, де дислокується Пересувний вузол зв'язку 744 центру зв'язку ЧФ РФ (в/ч 40136, окупований Севастополь, Інженерна балка, 7), біля пам'ятника воїнам Зв'язокмортресту. Ймовірно, саме тут розташувався окупаційний підрозділ 66 бригади управління під час анексії Криму", - зазначається.

Крім того, військовий виклав фото літака Ан-30-100 на аеродромі Кіровського.

"Біля цього літака вже фотографувалися, "спаливши" свою присутність у Криму, російські військовики з 18 ОМСБр, 810 ОБрМП ЧФ, 34 ОМСБр(г) та 66 бригади управління. Це місце стало містичним для російських окупантів", - повідомляється.

Встановити справжні особисті дані окупанта вдалося завдяки фото білетів на рейс Ставрополь-Краснодар на 25 червня 2014-го, у яких вказано ПІБ і паспортні дані.

"Мєшков Олександр Олександрович (рос. Мешков Александр Александрович), 01.05.1995 р. н., м. Слов'янськ-на-Кубані, Краснодарський край РФ, паспорт громадянина РФ 0309 231623. У списку друзів Мєшков позначив як товариша по службі Раву Тугушева. В альбомі Тугушева знайдено групову фотографію, зроблену в розташуванні військової частини, у центрі бачимо Мєшкова. Отже, вони справді служать в одній військовій частині. В альбомі Тугушева є фото на фоні стенду з інформацією про військову частину: історія створення та передислокація до Ставрополя, а також переформування з полку на бригаду управління. На стенді також бачимо кілька останніх слів назви підрозділу "…ександра Невського бригади управління": На іншому фото Тугушева на другому плані на стенді можна прочитати повну назву бригади – 66 Одеська Червонопрапорна ордена Олександра Невського бригада управління", - зазначається.

Розслідувачі доводять, що Мєшков проходив строкову службу в 66 бригаді управління та у складі цього підрозділу брав участь в окупації Криму.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Американський літак-розвідник кошмарив окупантів у Криму

Також оприлюднили інформацію про ще одного російського терориста, якого виявили, вивчаючи коло друзів Мєшкова.

"Мешканець Слов'янська-на-Кубані Станіслав Миколайович Заплєтін (рос. – Станислав Николаевич Заплетин), 30.04.1994 р. н. Входить до складу воєнізованої організації – 1 Полтавський кошового атамана Сидора Білого полк Кубанського казачого війська. Проходив вишкіл у військово-польових таборах і зборах. Має на своїй сторінці фотоальбом під назвою "Україна 2014" із фотодоказами участі в окупації Криму. Нагороджений 3 нагородами за свій злочин, одна з нагород - відомча Міністерства оборони РФ," - повідомляється.

У мережі опублікували фото 10 морських піхотинців Збройних сил РФ, які захоплювали Крим 2014-го. Виявити "зелених чоловічків" вдалося під час проведення OSINT-розвідки.

Зараз ви читаєте новину «Ще один російський підрозділ виявився причетним до окупації Криму: фото "героїв"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 11170
Голосування Чи потрібно відновлювати постачання води з Дніпра в окупований Крим?
  • Ні. Окупанти повинні самотужки забезпечувати окуповану територію
  • Так. Там також живуть люди
  • Потрібно воду продавати задорого
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути