Ексклюзиви
середа, 27 травня 2020 15:44

СБУ розслідує справу віцеадмірала Чорноморського флоту РФ

СБУ розслідує справу віцеадмірала Чорноморського флоту РФ
Прокуратур відкрила справу віцеадмірала Чорноморського флоту РФ. Фото: reuters.com

Офіс генпрокурора зареєстрував кримінальне провадження за фактом підбурювання віцеадміралом Чорноморського флоту РФ українських офіцерів до вчинення державної зради.

Як повідомляє пресслужба відомства, факт правопорушення був встановлений в ході досудового розслідування у кримінальному провадженні за підозрою зазначеного посадовця Чорноморського флоту РФ у пособництві ведення представниками влади та Збройних сил країни-окупанта агресивної війни проти України.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Зрада - армійські КрАЗи замінять МАЗами союзників російських окупантів

За даними слідства, впродовж березня 2014 року високопосадовець, перебуваючи у Севастополі, діючи умисно та з метою заподіяння шкоди обороноздатності та державній безпеці, зміни меж території України, шляхом погроз застосування військовослужбовцями ЗС РФ фізичного насильства та зброї особисто схиляв українських офіцерів з-поміж командування Військово-Морських сил України до вчинення державної зради, а саме до переходу на бік ворога в період збройного конфлікту.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснюється Головним слідчим управлінням СБУ.

Раніше було повідомлено про підозру в схилянні посадовця Кабінету міністрів України до держзради працівнику спецслужби РФ.

Зараз ви читаєте новину «СБУ розслідує справу віцеадмірала Чорноморського флоту РФ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 11170
Голосування Чи потрібно відновлювати постачання води з Дніпра в окупований Крим?
  • Ні. Окупанти повинні самотужки забезпечувати окуповану територію
  • Так. Там також живуть люди
  • Потрібно воду продавати задорого
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути