Ексклюзиви
пʼятниця, 12 листопада 2021 12:06

СБУ не продовжувала заборону на в'їзд блогеру з Росії, який топтався в Криму

СБУ не продовжувала заборону на в'їзд блогеру з Росії, який топтався в Криму
Ілля Варламов. Фото: facebook.com/varlamov

Служба безпеки України не продовжувала заборону на в'їзд в Україну російському блогеру Іллі Варламову через відвідування ним окупованого Росією Криму.

Про це відомство повідомило у відповіді на запит, пише "Українська правда".

У листопаді 2021 року сплив термін п'ятирічної заборони на в'їзд Варламову.

"Станом на дату запиту (5 листопада. - Gazeta.ua) СБУ рішення про заборону в'їзду іноземцю не ухвалювало. У разі наявності визначених законодавством підстав СБУ вживатиме необхідних заходів", - зазначили в СБУ.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Литва сподівається, що інші країни ЄС теж не впускатимуть тих, хто відвідав Крим", - глава литовського МЗС

Журналісти поцікавилися також у Державної прикордонної служби, чи мають там підстави відмовити Варламову у в'їзді, якщо він вирішить його здійснити.

"Щодо іноземних громадян, крім притягнення до адміністративної відповідальності, встановлюють і заборону в'їзду на територію України (у разі порушення порядку в'їзду-виїзду в Крим. - Gazeta.ua). У разі спроби перетину державного кордону й підтвердження фактів незаконного перебування такій особі відмовлять у в'їзді в Україну і заборонять в'їжджати три роки", - сказав речник ДПСУ Андрій Демченко.

На початку листопада Ілля Варламов оприлюднив в Youtube фільм про історію незалежної України, який перекручує або замовчує деякі факти. Наприклад, російсько-українську війну. Також фільм містить елементи пропаганди. Зокрема "свідчення кримчан". Ті розповідають, як "ввічливі чоловічки забезпечували лад" під час початку спроби окупації півострова. Стрічка обурила українців.

Зараз ви читаєте новину «СБУ не продовжувала заборону на в'їзд блогеру з Росії, який топтався в Криму». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 11170
Голосування Чи потрібно відновлювати постачання води з Дніпра в окупований Крим?
  • Ні. Окупанти повинні самотужки забезпечувати окуповану територію
  • Так. Там також живуть люди
  • Потрібно воду продавати задорого
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути