неділя, 23 вересня 2018 14:18

Російські конвоїри у в'язниці знущаються над "охоронцем" Яроша

Російські конвоїри у в'язниці знущаються над "охоронцем" Яроша
У Росії знущаються над політв'язнем Олександром Шумковим. Фото: facebook

У російській в'язниці українському політв'язню Олександру Шумкову погрожують розправою за національність та політичні переконання.

Український військовий розповів про це під час побачення 19 вересня у Брянській області. Там його судять за участь у "Правому Секторі", розповіла тітка Людмила Шумкова для Let my people go.

"Він в 4-х місній камері. Сусіди просто жахливі, відвертий кримінал. З ними конфліктів немає. Але співробітники СІЗО погрожують розправою за національність та політичні переконання. Так, коли проводили перевірку в камері один з конвоїрів, замахуючись на нього гумовою палицею, спитав його чи відмовився він від своїх ідей. Питаючи при тому хто він: росіянин чи українець. Звісно, Сашко сказав, що він українець і що ніколи від своїх ідей і переконань не відмовиться. Але той пригрозив: "потрапиш до лагеря, то там швидко відмовишся, там швидко з такими". А розправляються. Тиск постійний. Навіть моральний постійно грає радіо Росії, наче так називається. Сказав що все це слухати неможливо", - розповіла тітка ув'язненого.

Зазначається, що з приводу погроз Людмила готує заяви до омбудсвумен та МЗС.

Також жінка розповіла, що обвинувачення закінчило надавати докази - Олександра звинувачують в участі у Правому Секторі та Євромайдані, де він був особистим охоронцем Дмитра Яроша.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Російські силовики вивезли з Криму українського "диверсанта"

"Олександра тримають в інформаційному вакуумі. Листів не передають, його листи не відправляють. Єдину листівку передали привітання з днем народження", - зазначається.

Після Євромайдану Олександр Шумков пішов служити на контракт і був викрадений до Росії в середині серпня 2017 року.

Зараз ви читаєте новину «Російські конвоїри у в'язниці знущаються над "охоронцем" Яроша». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 11170
Голосування Чи потрібно відновлювати постачання води з Дніпра в окупований Крим?
  • Ні. Окупанти повинні самотужки забезпечувати окуповану територію
  • Так. Там також живуть люди
  • Потрібно воду продавати задорого
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути