четвер, 14 лютого 2019 12:23

Росіяни відмовили в якісному лікуванні для полонених українських моряків

Росіяни відмовили в якісному лікуванні для полонених українських моряків
Росіяни відмовились відпускати поранених військовополонених на лікування до іншої країни, але згодились лікувати їх у Москві. Фото: рос ЗМІ

Слідство ФСБ Росії не пустить поранених моряків Василя Сороку, Андрія Артеменка та Андрія Ейдера на лікування до іншої країни.

Клопотання адвокатів відхилили, повідомив адвокат військовополонених Сергій Бадамшин у Facebook.

Слідство ФСБ відмовило у задоволенні клопотання, але наша вимога НЕ залишено без уваги. Зі слів слідчих "в даний час вирішується питання про обстеження поранених в цивільних медичних закладах міста Москви", - написав він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Ламати українців - дорого"- політв'язень Гриб написав листа

Адвокат додав, що скорішого розв'язання питання з госпіталізацією моряків прагне уповноважена з прав людини в РФ Тетяна Москалькова.

Також зазначив. що росіяни ігнорують резолюцію ПАРЄ.

"Уникають і повертають резолюцію ПАРЄ по полоненим морякам під усіма надуманими приводами. Виглядає це смішно, як відмова від підпису в протоколі. Тобто нічого не означає. А Росія зобов'язана виконати всі вимоги що містяться в ній, в тому числі вимоги Женевської конвенції", - підсумував він.

У Києві, на Майдані Незалежності, провели акцію на честь дня народження політв'язнів Володимира Балуха та журналіста Романа Сущенка.

Зібралося кілька десятків чоловік, громадські активісти та родичі бранців, передає Gazeta.ua

Люди тримали плакати з надписами #FreeBaluch та #FreeSushenko. Учасники висловлювали свою підтримку заручникам кремлівського режиму.

Зараз ви читаєте новину «Росіяни відмовили в якісному лікуванні для полонених українських моряків». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 11170
Голосування Чи потрібно відновлювати постачання води з Дніпра в окупований Крим?
  • Ні. Окупанти повинні самотужки забезпечувати окуповану територію
  • Так. Там також живуть люди
  • Потрібно воду продавати задорого
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути