вівторок, 06 лютого 2018 18:30

Росіяни поїхали вбивати людей, щоб виплатити іпотеку - режисер
5

Фотографія, представлена на виставці «Братва»
Фото: ua.krymr.com
Художник, режисер документального кіно Василь Мельниченко
Фотографія, представлена на виставці «Братва»
Фотографія, представлена на виставці «Братва»
Фотографія, представлена на виставці «Братва»

Художник і режисер документального кіно Василь Мельниченко 2015 року виїхав із Росії до Німеччини через цькування ФСБ. У Львові російський митець відкрив виставку "Братва", яка присвячена новому типажу росіянина з кримінальною свідомістю, яких можна зустріти на окупованій Росією частині території України.

"Мене до глибини душі ранило й викликало гидливість те, що з Росії поїхали на схід України воювати через машини. Це нелюди, які готові вбивати людей, щоб заплатити іпотеку. Це просто не вкладається в голову", - повідомив художник.

"Як тільки Росія забрала Крим, я одразу ж казав, що можна розпочинати прощання з Росією, що цієї країни не буде, бо Росія запустила такі процеси, які їй з рук не зійдуть. Уже розпочалась китаїзація Східного Сибіру, шалене зубожіння населення, злидні й це дуже видно в регіонах, а за дефіциту ресурсів змінюватиметься команда на місцях. Бо для чого годувати Москву, коли кожен зможе на місці краще жити й це питання виникатиме. Ті, хто називає себе елітами, – це шахраї при годівницях, на яку претендує дедалі більше охочих. Населення в Росії припинило своє активне існування 1993 року, запал 1991 року пройшов."

Художник зазанчив, що спочатку росіян вчила влада ненавидіти грузинів, а потім - українців.

"Я зрозумів, що Крим забрала Росія не спонтанно, що готувалась до цієї окупації, бо все це видно з тих грантів, що виділялись роками, коли упродовж років фінансувались націоналістичні козацькі формування, що потім кинули до Криму, щоб відпрацювали гроші. Я відібрав їхні фотографії й побачив, що на них не ті самі люди, але їхні погляди однакові - в таборі, в Криму й на Донбасі, тобто ті самі обличчя бандитів - братви".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Нардеп за вказівкою російських спецслужб знищив 20 танків.

Крим повернеться до України після розпаду Росії і смерті Путіна. Росія окупувала Автономну республіку Крим 2014 року. Верховна Рада України офіційно оголосила 20 лютого 2014-го початком тимчасової окупації Криму і Севастополя Росією. Ключові міжнародні організації, в тому числі Генеральна асамблея ООН, засудили дії Росії і назвали анексію і окупацію Криму незаконною. Проти РФ ввели економічні санкції.

Зараз ви читаєте новину «Росіяни поїхали вбивати людей, щоб виплатити іпотеку - режисер». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 11170
Голосування Чи потрібно відновлювати постачання води з Дніпра в окупований Крим?
  • Ні. Окупанти повинні самотужки забезпечувати окуповану територію
  • Так. Там також живуть люди
  • Потрібно воду продавати задорого
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути