понеділок, 06 липня 2020 09:56

Росіяни можуть прориватися з Криму — Неїжпапа

Росіяни можуть прориватися з Криму — Неїжпапа
Україна готується відбивати атаку з боку Криму. Фото: Facebook/ВМС ЗС України

В Україні допускають спробу російських окупантів прорватися з території Криму.

Це потрібно їм для того, щоб пустити воду з Дніпра до Північно-Кримського каналу, заявив у інтерв'ю "Думській" командувач ВМС Олексій Неїжпапа.

"Ми готуємося до повномасштабної військової конфронтації, розуміючи, що якщо така станеться, то, на жаль, буде багато втрат — і наших воїнів, і цивільного населення. Багато зараз цього не розуміють — хоча в країні сьомий рік йде війна", — сказав він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Українські військові випробували безпілотник, здатний палити російську техніку

Командувач ВМС зазначив, що варіант, при якому російські війська спробують прорватися з Криму на південь Херсонської області, не виключається.

"Ми готуємося. Все розповісти не можу, але ось вам маленький факт. Дальність ракетного комплексу Нептун дозволяє застосовувати його з материкової України на підходах до Севастополя. Ось там і подивимося", — уточнив він.

При цьому, за його словами, підрозділи ВМС готуються не тільки до окопної війни, але й до наступальних дій.

"Як тільки ми зрозуміємо, що в Криму почне відновлюватися канал, туди буде вливатися фінансовий ресурс Російської імперії (так, я так їх називаю: це імперія з диктатором на чолі), то це буде вірним сигналом того, що РФ готується до повномасштабної конфронтації. І тоді нам доведеться відповідати на виклики", — сказав Неїжпапа.

Раніше Головнокомандувач Збройних Сил України генерал-полковник Руслан Хомчак заявив, що підготовці підрозділів ЗСУ до наступальних дій у міських умовах зараз приділяється більше часу.

Зараз ви читаєте новину «Росіяни можуть прориватися з Криму — Неїжпапа». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 11170
Голосування Чи потрібно відновлювати постачання води з Дніпра в окупований Крим?
  • Ні. Окупанти повинні самотужки забезпечувати окуповану територію
  • Так. Там також живуть люди
  • Потрібно воду продавати задорого
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути