середа, 06 липня 2022 18:19

Спецтема: Війна Росії проти України

Росіяни чотири місяці мобілізували людей у Криму: почалася нова фаза

Росіяни чотири місяці мобілізували людей у Криму: почалася нова фаза
Росіяни приховують свої втрати. Фото: eastnews.ua

Російська Федерація з початку повномасштабного вторгнення в Україну мобілізувала людей у тимчасово окупованому Криму.

Зараз Росія наказала готувати мобілізаційні резерви. Про це розповіла постійна представниця президента України в АРК Таміла Ташева на брифінгу.

"24 лютого цього року спричинило для окупованого півострова нові виклики, мешканців Криму втягнули у відкриту фазу воєнних дій. Чотири місяці окупаційна влада веде приховану мобілізацію і відправляє на війну проти власної держави громадян України", – сказала вона.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Через Крим окупанти вивозять викрадених дітей

За словами Ташевої, росіяни приховують свої втрати, влаштовують таємні поховання, а родичам забороняють розповсюджувати будь-які подробиці загибелі їхніх рідних.

За її даними, у Криму поховано 108 солдатів армії РФ, які загинули за період повномасштабного російського вторгнення, 56 з яких, ймовірно, мали українське громадянство.

"У квітні розпочалася призовна кампанія, а зараз, згідно з незаконним указом від 30 червня глави окупаційної адміністрації Криму Аксьонова, вони перейшли в нову фазу мобілізації — це створення мобілізаційних кампаній, у тому числі на регіональному рівні, завданням яких є проведення підготовки до мобілізації військових резервів, які надалі РФ планує використати у війні проти України", – додала вона.

У рамках логістичного забезпечення військ із тимчасово окупованого Криму на залізничну станцію Каланчак прибуло 17 вагонів із боєприпасами. На посилення живої сили прибуло підкріплення з Хабаровського краю. Але окупанти надто деморалізовані та вишукують можливість отримання легких поранень для виходу зі складу діючого підрозділу й повернення в РФ.

Зараз ви читаєте новину «Росіяни чотири місяці мобілізували людей у Криму: почалася нова фаза». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 11170
Голосування Чи потрібно відновлювати постачання води з Дніпра в окупований Крим?
  • Ні. Окупанти повинні самотужки забезпечувати окуповану територію
  • Так. Там також живуть люди
  • Потрібно воду продавати задорого
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути