четвер, 18 жовтня 2018 12:34

Росія змушує кримчан служити у своїй армії

Росія змушує кримчан служити у своїй армії
Росія змушує кримчан служити у своїй армії Фото: www.topnews.ru

Російські окупанти у Криму продовжують 8-му призовну кампанію. До цього служити у своєму війську вони призвали близько 12 тис. чоловіків. Російська влада заявила, що вони призвуть тільки тих, хто хоче служити. Однак кількість вироків судів за ухилення зростає.

"Це пряме порушення Женевської конвенції. Оголошувати призов на окупованій території країною-окупантом – військовий злочин", – прокоментував ситуацію правозахисник Олександр Сєдов журналістам UATV.

Росіяни застосовують до півострова ті ж правила, які діють у їхній країні. Вже 12 тис. кримчан призвали на службу до армії Росії.

"Якщо спочатку, 2015-го, це було близько 400 осіб, то призов 2018-го нараховуватиме близько 2800 осіб", - сказав правозахисник.

Найвірніший спосіб уникнути отримання повістки, повідомив експерт, це просто не отримувати паспорт РФ, оскільки влада примушує служити тих, хто вже має паспорт громадянина Росії.

Однак, за словами Олександра Сєдова, щодня у кримських судах розглядається від 5 до 10 справ через відсутність документів, які дозволяють, з точки зору Росії, перебувати на цій території. Кожна третя справа завершується депортацією за перевищення строку перебування на півострові. Хоча люди там жили давно, ще до окупації.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Безумство "русского мира" вдарило по дітях - ВР розпочала роботу з Керчі

"Другий момент: не ставати на облік. Або із самого початку, або знятися з нього у зв'язку зі зміною місця проживання, – розповів правозахисник. – Людину в такому випадку зобов'язані зняти з обліку. Її вже ніхто призивати не буде. Але це проблема для офіційно працевлаштованих. Від людини вимагають довідку з військкомату. Якщо військова комісія все-таки ухвалить рішення про те, що людина придатна до служби – потрібно подавати заяву до суду. Позови можуть тривати до кінця призовної кампанії. І тоді в рамках наявної кампанії людину не призвуть".

Окупаційна влада Криму розробляє морські та авіаційні шляхи сполучення з Сирією.

Так званий глава Криму обговорив із міністром економіки Сирії питання співпраці. Окупанти стверджують, що "до Криму привезуть сирійську продукцію, а в Сирії з'явиться кримське борошно",

Зараз ви читаєте новину «Росія змушує кримчан служити у своїй армії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 11170
Голосування Чи потрібно відновлювати постачання води з Дніпра в окупований Крим?
  • Ні. Окупанти повинні самотужки забезпечувати окуповану територію
  • Так. Там також живуть люди
  • Потрібно воду продавати задорого
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути