Ексклюзиви
четвер, 24 жовтня 2019 18:13

Росія заплатить за Крим - Ощадбанк виграв у суді проти РФ

Росія заплатить за Крим - Ощадбанк виграв у суді проти РФ
За рішенням суду Ощадбанк може стягнути з РФ компенсацію за анексію Криму. Фото: Укрінформ

Паризький апеляційний суд відхилив апеляцію росіян стосовно позову українського Ощадбанка.

"22 жовтня Паризький Апеляційний суд оголосив рішення за результатами засідання 8 жовтня 2019 року за заявою Російської Федерації до Ощадбанку. Цією заявою РФ намагалася зупинити виконання рішення міжнародного Арбітражу від 26 листопада 2018 року", — повідомив голова правління Ощадбанку Андрій Пишний у своєму Facebook.

В апеляційному суді РФ намагалася довести, що рішення про компенсацію втрачених, у результаті захоплення Криму росіянами у 2014 році, активів Ощадбанка зашкодить їй.

"Наводячи абстрактні та безпідставні аргументи, Росія всіма силами намагається уникнути виконання арбітражного рішення та неналежним чином користується французькою судовою системою, що ще раз доводить, що Росія відмовляється виконувати власні міжнародні зобов'язання зараз чи в майбутньому", — повідомляє прес-служба Ощадбанку.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Окупанти говорять про залізничне сполучення з Україною

26 листопада 2018 року року Арбітражний трибунал у Парижі ухвалив рішення про стягнення з РФ 1,3 млрд. долл. з Росії на користь Ощадбанку. Ці гроші можна повернути трьома шляхами: конфіскувати майно РФ, шляхом прощення Ощадбанку боргів перед Росією та переоформлення заборгованості інших країн перед Росією на Ощадбанк. Також Ощадбанк може отримати від РФ компенсацію - стягнувши активи державних компаній Росії.

Зараз ви читаєте новину «Росія заплатить за Крим - Ощадбанк виграв у суді проти РФ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 11170
Голосування Чи потрібно відновлювати постачання води з Дніпра в окупований Крим?
  • Ні. Окупанти повинні самотужки забезпечувати окуповану територію
  • Так. Там також живуть люди
  • Потрібно воду продавати задорого
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути