середа, 15 серпня 2018 17:48

Росія закрила для судноплавства частину Чорного моря

Росія закрила для судноплавства частину Чорного моря
Чорноморський флот РФ закрив район в Чорному морі. Фото: Мілітарний портал

15 серпня Чорноморський флот Росії оголосив закритим для судноплавства район у північно-західній частині Чорного моря від мису Тарханкут до дельти Дунаю.

Згідно з інформацією ресурсу з моніторингу руху цивільних суден ShippingExplorer в Чорному морі, у цьому районі перебувають кілька цивільних суден, які припинили рух і стали на якір, а саме: вантажне судно Nahide-M, танкер Hercules, танкер Yukon Star.

Також стало відомо, що російські військові кораблі попереджали цивільні судна Ocean Force і BFP Melody про необхідність зміни курсу в зв'язку з закриттям морського району.

Відзначимо, що в закритті морського району беруть участь кораблі та катери Чорноморського флоту, а саме: малий протичовновий корабель "Поворино", катер зв'язку "КСВ-2155", морський тральщик "Вице-адмирал Захарьин".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Росія захопила українські ядерні об'єкти в Криму

В команді ВМСУ підтвердили інформацію про закриття морського району. Тривога по українському флоту не оголошена, пише Думская.

"Ми вважаємо, що це стандартна російська провокація, спрямована проти американців. Ми стежимо за розвитком подій і будемо вживати заходів за обстановкою", - сказав їх співрозмовник.

Не виключено, що це відповідь за затримання в Херсонському порту російського танкера "Механик Погодин".

Блокуючи Азовське море, Росія тисне на Україну для того, щоб отримати водопостачання в окупований Крим. Нещодавно відкритий Керченський міст не вирішить ключову проблему окупантів на півострові. Таку думку висловив екс-очільник Донецької ВГА Павло Жебрівський.

Зараз ви читаєте новину «Росія закрила для судноплавства частину Чорного моря». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 11170
Голосування Чи потрібно відновлювати постачання води з Дніпра в окупований Крим?
  • Ні. Окупанти повинні самотужки забезпечувати окуповану територію
  • Так. Там також живуть люди
  • Потрібно воду продавати задорого
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути